Последни новини
Home / Законът / След два отказа на ВСС, Петко Минев встъпи в длъжност в пловдивския съд

След два отказа на ВСС, Петко Минев встъпи в длъжност в пловдивския съд

Defakto.bg

Новият съдия в Окръжен съд-Пловдив Петко Минев е представен на колегите си на общо събрание днес. Той е подписал клетвен лист и е встъпил в длъжност, съобщиха от съда.

Това се случва, след като прокурорът в районната прокуратура в Пловдив Петко Минев спечели конкурс за повишаване в длъжност съдия в окръжния съд в града, но ВСС на два пъти отказа да го назначи. Първо, заради проверка срещу него, като отказът бе отменен от Върховния административен съд. После – заради образувано дисциплинарно дело, като и този отказ бе отменен от ВАС. При трето гласуване кадровиците все пак го назначиха за съдия. А обвиненията срещу него са за взета кола на лизинг, чиито вноски били изплащани от друг, отречени от самия магистрат.

Съдия Соня Гешева получи „Личен почетен знак – първа степен – златен“ от ВСС за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества. Отличието е израз на уважение към дългогодишния труд на съдия Гешева, която напуска системата поради пенсиониране, съобщиха още от съда. Почетният знак  й бе връчен от председателя на Окръжния съд Веселин Хаджиев по време на общото събрание.

 

About De Fakto

Проверете също

356 кандидати се явиха на писмен изпит за 7 младши съдии

356 кандидати от общо допуснати до участие 531 се явиха днес на писмен изпит в …

ВКС потвърди 17 години “лишаване от свобода” на Веселина Гинева за убийство на бившия й съпруг

ВКС потвърди наказанието от 17 г. „лишаване от свобода“ на Веселина Гинева за убийството през …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.