Последни новини
Home / Законът / Щафетата в правосъдието: Ще си поставям изпълними цели, каза министър Мария Павлова

Щафетата в правосъдието: Ще си поставям изпълними цели, каза министър Мария Павлова

Defakto.bg

Екипът й ще стане ясен другата седмица

“Имам много кратък срок като служебен министър, затова трябва да си поставяме реални и постижими цели” – това заяви новият правосъден министър Мария Павлова при предаването на щафетата в МП.  Екатерина Захариева й връчи  ключа от сейфа, в който се съхранява държавният печат – по закон именно министърът на правосъдието е негов пазител.
Мария Павлова заяви, че като министър на правосъдието ще си  поставя реални задачи.
В първата си публична изява служебният министър Павлова бе лаконична. Каза, че е поканена в служебния кабинет в качеството си на магистрат от кариерата. И насочи любопитните да узнаят повече за нея към биографичната справка, публикувана в сайта на президенството. Тя е първият следовател, който заема този пост в най-ново време. Идва от НСлС, преди месеци е избрана от колегите си за член на Комисията по атестирането и конкурсите към прокурорската колегия на ВСС.
Екипът на новия министър ще стане известен другата седмица.
На свой ред досегашният министър Екатерина Захариева й пожела успех и изрази надежда да има приемственост по стратегията за съдебната реформа и изпълнение на многото препоръки от последния доклад на Брюксел.  Преди да напусне министерството, Захариева издаде заповед, че до 15-ти март трябва да има разработен план как България ще отговори на 17-те препоръки в доклада, публикуван в средата на седмицата. България трябва да ги изпълни изцяло, за да отпадне контролният механизъм. Захариева пожела на Павлова да си тръгне от министерството с високо вдигната глава.
 Предаването на властта в МВР ( другият панел от наблюдението над България) приключи за по-малко от 2 минути – министърът в оставка Румяна Бъчварова връчи папка на служебния министър Пламен Узунов с пожелание за успех и получи букет от него. И двамата не позволиха да им бъдат зададени въпроси.

About De Fakto

Проверете също

Румен Радев пред Мониторинговата група: ЕС трябва да е силно ангажиран с борбата срещу корупцията в България

Държавният глава проведе среща с представители на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи …

Гешев и Рашков поотделно се срещнаха с Мониторинговата група на ЕП за върховенството на закона у нас

“Мониторинговата група не е разследващ орган, нашата цел е да съберем информация и да предизвикаме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.