Последни новини
Home / Законът / „Да, България!“ отива на избори в коалиция, спешно събира 3000 подписа

„Да, България!“ отива на избори в коалиция, спешно събира 3000 подписа

Defakto.bg

След като в последния момент вчера три жалби стопираха регистрацията на партия „Да, България“ преди изтичането на крайния срок за внасяне на документи в ЦИК, на извънредно заседание снощи националният съвет е решил да се явят на изборите в коалиция. Единият от партньорите са зелените, предложили коалицията, с другия – ДЕОС (Движение за европейско движение и солидарност), преговорите още текат.

Това стана ясно от думите на члена на изпълнителния съвет на „Да, България!“ Иво Мирчев и на шефа на предизборния щаб Антоанета Цонева пред Нова тв.

Зелените и ДЕОС са регистрирани като политически партии. коалицията обаче ще се казва Движение „Да, България!“.

Но за да е възможно явяването в коалиция в рамките на 12 часа трябва да се съберат над 3000 подписа, обявиха Цонева и Мирчев. Събирането им вече е започнало, активистите на „Да, България!“ са по улиците на София и в страната.

ЦИК приема документи за регистрация в парламентарния вот до 8 февруари включително.

Трите жалби, блокирали навременната партийна регистрация на „Да, България“ изобщо не са от вътрешни хора, става дума за откровена фалшификация, каза Иво Мирчев. Едната жалба е подписана само с две имена – Иван Иванов, за когото е посочено само, че живее на бул. „Витоша“. Другата, подадена от името на члена на изпълнителния съвет Вера Асенова, не е от нея и днес Асенова ще сезира прокуратурата за фалшификата. Третият жалбоподател Добромир Добрев анистина е участвал в учредителното събрании, но дотам.

Съдържанието на жалбите е изключително смешно, повтаря твърдения на „медиите-бухалки“ като например че „Да, България!“ е партия на Сорос и очевидно няма да минат пред съда, казаха двамата. Целта обаче е да бъдем спрени самостоятелно да се явим на изборите, категорични бяха те.

„Всяка партия може да бъде спряна с фалшива жалба. Това е злоупотреба с право. Но този сценарий нас няма да ни спре“, каза Антоанета Цонева.

About De Fakto

Проверете също

20 съдии и съдебни служители с остра декларация срещу идеята да бъде закрит районния съд в Каварна

Двадесет съдии и служебни служители от Районен съд Каварна остро протестират срещу предложението на  Съдийската …

Изборни времена за нов състав на ВСС

Иван Брегов, Институт пазарна икономика За да сме убедени, че съдиите, прокурорите и следователите са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.