Последни новини
Home / Законът / Румен Попов стана окръжен прокурор на Пловдив за втори мандат

Румен Попов стана окръжен прокурор на Пловдив за втори мандат

Defakto.bg

Инициативен, ангажиран, колегиален, бяха коментарите за него

Единодушно, с 9 „за” Румен Попов бе преизбран за окръжен прокурор на Пловдив за втори мандат.

А от изказвания на членове на прокурорската колегия стана ясно, че той винаги лично участва в работата по тежки престъпления и се включва в нея от момента на извършването, независимо от часа на денонощието. Както и че Румен Попов е дал началото на практиката да има приемни дни в районните прокуратури от неговия регион. Определен бе като мобилен, ангажиран с работата, създал отличен микроклимат за работа в ОП, с активен медиен пиар.

Пред кадровиците от прокурорската колегия самият Попов обясни мотивацията си да се кандидатира за втори мандат така: „Все още продължавам да вярвам в правосъдието, обичам работата си, всеки ден срещам хора, които съвестно и честно изпълняват задълженията си”. Заяви, че го боли, когато чува за някого: „Той ще се оправи, защото има пари”. Изтъкна като приоритет връщането на общественото доверие, говори и за проведените много обучения в горните класове на средните училища, възприемани първоначално като популизъм, но дали резултат. Например намалели са катастрофите с фатален резултат по вина на млади шофьори. На въпрос какво ще направи, за да се активизира работата по източването на еврофондове, даде своя „рецепта” – създаване на „бутиков сектор или група в икономическата полиция в Пловдив”, които да работят по тези дела съвместно с прокуратурата.

Имаше виждане и за новата съдебна география в региона след решението на Конституционния съд, което премахна буквалната обвързаност на прокуратурите със съдилищата. Попов посочи, че в районната прокуратура в първомай работят двама прокурори и четирима служители, които спокойно могат да преминат към РП-Асеновград, която е само на 35 км. Това няма да лиши жителите на Първомай от достъп до правосъдие, но в същото време ще намали и скептицизма към работата на РП, където всички са в роднински връзки с полицията.

В подкрепа на втори мандат на Румен Попов се обявиха Магдалена Лазарова, Розалин Трендафилов, Сотир Цацаров.

About De Fakto

Проверете също

Българските граждани без лична карта надхвърлиха 207 000 души, от тях 110 389 живеят в България, лишени от основни права

Въпреки многобройните сигнали и загубени съдебни дела, МВР продължава  да наблюдава безучастно разрастващия се брой …

Общият съд отмени решение на ЕК, с което са утвърдени румънски помощи в полза на Wizz Air на летище Тимишоара

     Общият съд отменя решението на Европейската комисия, с което се утвърждават румънските помощи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.