Последни новини
Home / Законът / Юбилей с фото в Софийския административен съд (допълнена)

Юбилей с фото в Софийския административен съд (допълнена)

Defakto.bg
Зам.-министъра на правосъдието Деница Александрова-Митова, колега на административните съдии, сърдечно ги поздрави с юбилея

Административният съд – София-град тържествено чества 10-годишен юбилей от създаването му днес. Годишнината бе отбелязана в зала „Тържествена“ на Съдебната палата.

На празника присъстваха много гости – от Върховния административен съд, Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС,  съдилища, прокуратури, Националния институт на правосъдието, професори от юридически факултети, адвокати, приятели на съда, съобщиха от АССГ.

А съдиите си направиха обща снимка за спомен от този ден.

Те бяха поздравении и от зам.-министъра на правосъдието Деница Александрова-Митова, техен колега.„Честит празник, колеги! За толкова кратък срок не мога да кажа, че съм се отделила от административното правораздаване“, каза зам.-министърът, която работи в системата от създаването й.  „Спомням си, че през 2006-2007 година административните съдилища тръгнаха с голямо недоверие от обществото. За тези 10 години обаче всички съдии, които тогава и в последствие влязоха в редиците на административните съдии успяха да изградят авторитет на институцията, който расте с всеки изминал ден“, категорична бе тя и  допълни, че последователна работа за утвърждаване на съвременните демократични ценности имат своята положителна публична оценка. „Защото като една от вас вярвам, че авторитетът на съда зависи от всеки конкретен съдия. Наш дълг е да гарантираме доверието на обществото във върховенството на закона и осигурим прозрачност в работата на съдебната система“, каза още зам.-министърът.

About De Fakto

Проверете също

Особено мнение: Защо разпоредбата за отнемане на лиценз по Закона за частната охранителна дейност нарушава Конституцията

Конституционинят съд отхвърли искането на 3-членен състав на ВАС  за съд за установяване на противоконституционност …

Антон Славчев спечели конкурс за прокурор в СГП, Дани Каназирева – извън списъка на печелившите

 Класирането на кандидатите в конкурса за първоначално назначаване и заемане на 10 длъжности „прокурор“ в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.