Последни новини
Home / Законът / Отборът на СУ „Кл.Охридски“ надви и „Кеймбридж“, отива на финал

Отборът на СУ „Кл.Охридски“ надви и „Кеймбридж“, отива на финал

Defakto.bg

Великолепният български отбор по човешките права на СУ „Климент Охридски“ след като надви Испания,  в 13,30 ч. българско време елиминира и отбора на  Кеймбридж. Така младежите се класираха за финал.

Именно англичаните миналата  година в  оспорвана битка с 5:4 съдийски гласа, взеха първото място, а българският отбор остана втори.  При другите два отбора, Украйна се наложи над Холандия и ще играе срещу България.

След победите над Румъния, Русия,  Испания и Англия, младите юристи  заслужиха адмирации за подготовката си и уменията им да печелят битки.

Състезанието е организирано от ELSA и Съвета на Европа и протича изцяло на английски език.  Треньори на студентите са юристите София Разбойникова и Даниела Екимова от фондация „Български адвокати за правата на човека“.

За пръв път финалният кръг  на Европейското състезание за пледоарии на английски език по ЕКПЧ ще се излъчва на живо утре. 20 университетски отбора от 15 държави бяха селекционирани за втората му част – от Германия, България, Хърватска, Испания, Франция, Гърция, Испания, Италия, Холандия, Обединеното кралство, Русия, Словакия, Словения, Швейцария и Украйна след като преминаха през писмената фаза.
Състезанието въпроизвежда процедурата по разглеждане на една жалба пред ЕСПЧ по фиктивен случай, засягащ пропорционалността между индивидуалните права и защитата на национална сигурност.

Тези 20 отбора участваха в единоборство помежду си, за да спечелят стаж в самия съд Конкурсът се организира от Европейската юридическа асоциация на студентите юристи(ELSA – European Law Students Association с подкрепата на ЕСПЧ.

Още: Отборът на СУ „Кл. Охридски“ отвя Румъния и Русия в състезание по човешките права

About De Fakto

Проверете също

Петчленен състав на ВАС окончателно отхвърли жалби срещу наредбата за наркотичните вещества

   Петчленен състав на Върховния административен съд остави в сила решение от 06.04.2022 г. по …

Крум Зарков в Брюксел: Питаха ме основно за главния прокурор и неговата позиция по конституционния ни ред

  В последните три месеца България е отнела 12 „златни“ паспорта, за други пет процедурата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.