Последни новини
Home / Законът / Военна прокуратура почва проверки за двайсетина обществени поръчки на Ненков

Военна прокуратура почва проверки за двайсетина обществени поръчки на Ненков

Defakto.bg

Столичната военноокръжна прокуратура започва проверки за двайсетина обществени поръчки в МО за последната година. Магистратите получили доклада на вътрешния одит на военното министерство, част от генералната ревизия на обществените поръчки, поръчана от служебния премиер Огнян Герджиков.

Днес Герджиков оповести резултатите, според които военното ведомство под ръководството на Николай Ненчев е най-големия нарушител – нередности е имало при провеждането на повече от половината обществени поръчки в МО. А военната прокуратура е уведомена за 9 случая на предполагаеми измами.

По-късно от прокуратурата съобщиха:

„Във Военно–окръжна прокуратура – София е получен одитен доклад за извършен извънпланов одитен ангажимент за консултиране, относно планирането, възлагането и изпълнението на обществени поръчки в Главна дирекция „Отбранителна аквизиция” за периода 01.01.2016 г – 31.01.2017 г., изготвен от Дирекция „Вътрешен одит” МО, съгласно заповед № Р-33/30.01.2017 г. на Министъра на отбраната.

В доклада са посочени сведения за 28 бр. процедури за обявяване на обществени поръчки, в това число и за приключени такива.

По отношение на някои от процедурите са посочени данни за допуснати нарушения от възложителя, за което предстои да бъдат извършени предварителни проверки“.

Самият Ненчев отхвърли обвиненията за нарушения и провидя атака срещу себе си „за отклоняване на вниманието“.

Срещу бившия военен министър има вече две дела – за укриването на договори за ремонт на МиГовете и търг за военно облекло извън правилата.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

Общото събрание на адвокатите поиска спешни законодателни промени за адвокатските възнаграждения За мен е привилегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.