Последни новини
Home / Законът / Адвокатите вече ще се обучават и онлайн

Адвокатите вече ще се обучават и онлайн

Defakto.bg

 

Центърът за обучение на адвокати прави семинарите си достъпни за всеки защитник 

Вече и в реално време адвокатите от цялата страна ще могат да следят семинарите, провеждани от центъра за обучение на адвокати „Кръстьо Цончев“. Иновацията е изключително подходяща и навременна, тъй като адвокатите в страната са вече около 13 500. С нея Висшият адвокатски съвет и ръководството на центъра правят обучителните модули достъпни практически до всеки адвокат,  който се регистрира в сайта на ЦОА (http://advocenter-bg.com/) и влезе с уникално потребителско име и парола.

Фондация „Център за обучение на адвокати – Кръстю Цончев“ е учредена с решение на Висшия адвокатски съвет на 25 ноември 2005 г. и работи в тясно сътрудничество с висшия орган на адвокатурата и адвокатските съвети в страната. Центърът е домакин съорганизатор на различни събития в сътрудничество с международни организации, Министерството на правосъдието, Националния институт на правосъдието, Българската академия на науките и други инициативи на юристи от всички юридически професии.

Според Закона за адвокатурата и Наредба № 4 от 9 януари 2006 г. адвокатите в България са длъжни да повишават перманентно квалификацията си.

Сред основните дейности на ЦОА са обучение, поддържане и повишаване на квалификацията на адвокатите, както и обучение на младши и новоприети адвокати и кандидати за адвокати. Основното финансиране на центъра за обучение се осъществява ежегодно от Висшия адвокатски съвет и доброволни вноски от адвокатските съвети в страната.

С въведената възможност за проследяване на семинарите в реално време центърът за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ ще засили реализацията на сериозната отговорност, свързана с продължаващата квалификация на адвокатите в  България.

 

About De Fakto

Проверете също

Комитетът на министрите на СЕ иска информация за разследванията на полицейското насилие от протестите

Страната ни получи поредните остри критики заради неизпълнението на препоръките на ЕСПЧ за предотвратяване на …

КПКОНПИ – стана член на Международната мрежа за почтеност, Спецпрокуратурата – домакин на Постоянната конференция на прокурорите

КПКОНПИ е приета за постоянен член на Мрежата за почтеност (Network for Integrity), съобщи комисията. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.