Последни новини
Home / Законът / Адвокатите вече ще се обучават и онлайн

Адвокатите вече ще се обучават и онлайн

Defakto.bg

 

Центърът за обучение на адвокати прави семинарите си достъпни за всеки защитник 

Вече и в реално време адвокатите от цялата страна ще могат да следят семинарите, провеждани от центъра за обучение на адвокати „Кръстьо Цончев“. Иновацията е изключително подходяща и навременна, тъй като адвокатите в страната са вече около 13 500. С нея Висшият адвокатски съвет и ръководството на центъра правят обучителните модули достъпни практически до всеки адвокат,  който се регистрира в сайта на ЦОА (http://advocenter-bg.com/) и влезе с уникално потребителско име и парола.

Фондация „Център за обучение на адвокати – Кръстю Цончев“ е учредена с решение на Висшия адвокатски съвет на 25 ноември 2005 г. и работи в тясно сътрудничество с висшия орган на адвокатурата и адвокатските съвети в страната. Центърът е домакин съорганизатор на различни събития в сътрудничество с международни организации, Министерството на правосъдието, Националния институт на правосъдието, Българската академия на науките и други инициативи на юристи от всички юридически професии.

Според Закона за адвокатурата и Наредба № 4 от 9 януари 2006 г. адвокатите в България са длъжни да повишават перманентно квалификацията си.

Сред основните дейности на ЦОА са обучение, поддържане и повишаване на квалификацията на адвокатите, както и обучение на младши и новоприети адвокати и кандидати за адвокати. Основното финансиране на центъра за обучение се осъществява ежегодно от Висшия адвокатски съвет и доброволни вноски от адвокатските съвети в страната.

С въведената възможност за проследяване на семинарите в реално време центърът за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ ще засили реализацията на сериозната отговорност, свързана с продължаващата квалификация на адвокатите в  България.

 

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.