Последни новини
Home / Законът / ВСС обяви обществена поръчка за ремонт на „дядовата ръкавичка”

ВСС обяви обществена поръчка за ремонт на „дядовата ръкавичка”

Defakto.bg

Колеги връчиха букет на „Юриста на годината” Юлия Ковачева

Пленумът на ВСС обяви обществена поръчка за преустройство и ремонт на сградата на бул. „Драган Цанков” в София, известна и като „дядовата ръкавичка”.

В нея до неотдавна се тъпчеха всички съдии от Софийския районен съд, прокурорите от Софийската районна прокуратура, архиви, деловодства и куп други служби. В момента в сградата още са наказателното отделение на СРС и прокурорите от СРП, но предстои тяхното преместване на бул. „Скобелев”, в т.нар. военно НДК.

На бул.”Драган Цанков” положението стана все по-тежко, има течове и пукнатини, зейнали и след студената зима, бе докладвано днес във ВСС.

Кадровиците обаче употребиха сили и енергия в препирня, докато се разберат какво точно трябва да направят. Проблемът бе може ли да се обявява поръчка за ремонт „изобщо” или трябва да се посочи за нуждите на кои органи на съдебната власт ще се преустростройва сградата. Зад първото становище застана шефът на комисията на ВСС за съдебните сгради Михаил Кожарев, за второто настояваше председателят на ВКС Лозан Панов.

В крайна сметка надделя конкретизацията. Единодушно, с 15 гласа членовете на ВСС решиха в заданието да се запише, че сградата ще бъде преустроена и ремонтирана „за нуждите на Административен съд – София град и Административен съд – София-област, трябва да се осигурят 8 кабинета за Софийската градска прокуратура, както и по възможност за други органи на съдебната власт”.

В началото на заседанието днес членът на ВСС Юлия Ковачева, избрана от съдебните репортери за „Юрист на годината” заради принципните й битки в защита на правото и на закона, получи букет. Връчи й го Калин Калпакчиев

About De Fakto

Проверете също

Адвокатска колегия Смолян подкрепя призива на ОСА за защита на адв. Ина Лулчева от нападки на гл. прокурор Иван Гешев

   Адвокатите от Смолян настояват ВСС да се занимае с поведение на Иван Гешев, а …

ВКС : Конституционно нетърпимо е с проверки прокуратурата да навлиза в правомощията на изпълнителната власт

Съдебната  съдебната власт в лицето на прокуратурата навлиза в правомощията на друга (изпълнителната) власт, което …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.