Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата публикува постановленията за 18-те обвиняеми по КТБ

Прокуратурата публикува постановленията за 18-те обвиняеми по КТБ

Defakto.bg

Прокуратурата публикува пълните текстове на постановленията за привличане на 18-те обвинеми по делото „КТБ“.

Обшо те са 5000 страници, желаещите да се запознаят могат да ги намерят на страницата на държавното обвинение – prb.bg. Но – да са търпеливи. Постановленията са по файлове и приличат на каталог от законови текстове, длъжностни характеристики, доклади на синдиците.

В крайна сметка, 15 от обвиняемите ще отговарят за организирана престъпна група начело с Цветан Василев. Други трима от БНБ – само за длъжностни престъпления.

Файловете само за Цветан Василев са четири, а на хартия постановлението било над 1100 страници, пресметнаха магистрати. Най-общ преглед показва, че той е винен като главатар на организираната група, присвоявала пари от КТБ. Става дума както за прословутите 206 милиона лева, за които първоначално се твърдеше, че са изнесени в чували, а сега се обявява, че са изнесени (без да се обяснява точно как), така и за раздадени кредити на различни фирми.

Четенето на материалите от страна на защитата тепърва започва. Адвокатът на Василев Константин Смеонов заяви, че той ще го прави до 17 март. Ако това време не стигне, ще иска още. След запознаването могат да се правят възражения – от всички 18 обвиняеми и техните адвокати и едва после да се пише окончателен обвинителен акт.

А кога ще стартира процесът, бъдещето ще покаже.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Окончателно: ВАС отхвърли спора за дипломата на главния прокурор Иван Гешев като „юрист“

Състав на Върховния административен съд (ВАС)  отхвърли като недопустимо оспорването на   дипломата на главния прокурор …

Омбудсманът поиска от държавата спешна компенсация за тройно по-високите сметки за газ

Омбудсманът Диана Ковачева настоя пред служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на енергетиката Росен …

5 коментара

  1. Да, ама Цветан Василев все още се разхожда на свобода и не му пука от тия обвинения. Купил си е протекцията на Сърбия и там ще си стои докато не падне всичко по давност.

  2. Време е Цветан Василев да отговаря за действията си пред съда, за да може да се съберат и по-лесно парите.

  3. Мартин Иванов

    Време е да видим Цветан Василев в затвора! От аферата КТБ все пак минаха цели 3 години, а този измамник Василев все още е на свобода!

  4. До тук добре. Сега да видим ефективни присъди.

  5. А Василев кога ще бъде екстрадиран от Сърбия? Твърде дълго продължава неговата ваканция! Той трябваше много отдавна да е осъден и прибран на топло, а вместо това си живее в лукс в Белград и харчи парите, които задигна от пирамидата КТБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.