Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата ще иска постоянен арест на задържания за убийството в Борисовата градина

Прокуратурата ще иска постоянен арест на задържания за убийството в Борисовата градина

Defakto.bg

Прокуратурата ще поиска днес постоянен арест за 19-годишния Йоан Матев, който беше задържан за убийството на 15-годишния Георги Игнатов. Игнатов беше открит на 2 юни 2015 година на пейка в столичната Борисова градина със смъртоносна прободна рана от нож. От записите на камерите в района тогава се видя, че момче бяга от мястото на инцидента. Самоличността му обаче не беше установена почти две години, дори след като видеото беше разпространено в медиите.

Убийството на Игнатов е било с мотив грабеж, като Матев е искал да вземе портфейла на Игнатов съобщи директорът на Столичната полиция Младен Маринов.

Според прокуратурата още няма доказателства, че  мотивът за убийството е грабеж.

Шефът на столичната полиция заяви,че  разследването е стигнало до Матев преди около 5 месеца и била направена уникална по сложност експертиза, благодарение на която докарали младежа до пейката, на която е убит Игнатов.

След разпит на свидетел, разследващите са открили и ножа, с който се предполага, че е извършено убийството. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че  този свидетел е потвърдил и версията, че именно Матев е извършител на престъплението. Свидетелят е от близкото обкръжение на обвиняемия, пред когото той е направил ” извънпроцесуални признания”, каза тя.

Маринов обясни, че братът на Матев е бил също бил  задържан и разпитан, но като свидетел и след това е бил освободен. Той не каза дали това е човекът, посочил извършителя и отвел полицаите до оръжието.

19-годишният заподозрян е  студент първа година по право в Благоевград.

По информация на медиите, убиецът на Георги е издаден от брат си,  а състудент от Югозападния университет е подал сигнал в полицията.

Проверени са над 1400 души, които отговаряли на портрета, изготвен по записите от камерите в района. Ръстът на задържания съответствал на момчето, което се вижда от записа. Маринов добави, че след убийството Матев променил напълно навиците и спрял да ходи на училище, но градският прокурор на София Емилия Русинова поясни, че младежът посещавал училище, в което ходенето не било задължително.

About De Fakto

Проверете също

Със 149 “за” срещу 66 “против”, безмълвно, парламентът отхвърли ветото на президента върху кариерните бонуси за ВСС

Очаквано, след правната комисия и пленарната зала отхвърли ветото на президента върху кариерните бонуси за …

КС отхвърли искане на Висшия адвокатски съвет срещу одържавяването на лотарията – надскочил правомощията си

Единодушно, с 11 “за” Конституционният съд е отклонил като недопустимо искането на Висшия адвокатски съвет …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.