Последни новини
Home / Законът / Министър Павлова отчете пред посланиците на ЕС изпълнение на препоръките от доклада на ЕК

Министър Павлова отчете пред посланиците на ЕС изпълнение на препоръките от доклада на ЕК

Defakto.bg

Министър Павлова се е срещнала с посланици на страни-членки на ЕС във връзка с Плана за действие за изпълнение на препоръките от доклада на Европейската комисия от януари 2017 г., съобщи министерството на правосъдието.

„Служебното правителство ще положи всички усилия да продължи  процеса на реформи по необратим начин, не само заради самия Механизъм за сътрудничество и оценка, а защото те са в интерес на гражданите и

обществото“.  Това е заявила  министърът на правосъдието Мария Павлова  по време на работна среща с посланиците на Великобритания Н.Пр. Ема Хопкинс, на Холандия Н.Пр. Том ван Оорсхот, на Испания Н.Пр. Хосе Луис Тапиа Висенте, на Германия Н.Пр. Детлеф Лингеман, изпълняващ длъжността посланик на Франция Н.Пр. Доминик Ванг, както и ръководителят на Представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев.

По време на срещата правосъдният министър е  запознала посланиците с Плана за действие за изпълнение на препоръките от доклада на Европейската комисия от януари 2017 г., приет от правителството миналата седмица.  В него ясно са посочени отговорните институции, ангажирани с конкретни мерки и срокове, които ще бъдат реализирани. „Три от мерките вече са изпълнени. Подготвяме и отчет за изпълнението на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, като намерението ни е да проведем широко обществено обсъждане по него“,  заяви министърът на правосъдието, се казва в съобщение на пресслужбата на министерството.

Друг акцент по време на разговора е бил  изготвеният независим анализ  на прокуратурата, който се извърши от експерти от държави членки чрез  Службата за подкрепа на структурни реформи на Европейската комисия. И  двете страни са били на мнение, че това е отличен пример за сътрудничество между България, Комисията и държавите членки в такъв формат, както и че  сътрудничеството за съдебната реформа ще продължава.

About De Fakto

Проверете също

Радев към множеството българи на Шипка: Обединени опазихте Трети март от посегателство и разсеяхте лепкавата политическа мъгла от костите на нашите предци

Десетки хиляди българи се събраха край Паметника на свободата по повод отбелязването на националния празник …

3 Март! От урва на урва и от век на век честваме славата му дивна като някой ек: Честит национален празник, българи! (снимки)

Честит национален празник, българи! Честваме 146 г.  от  Освобождението на България от турско робство. Поклон …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.