Последни новини
Home / Законът / Министър Павлова отчете пред посланиците на ЕС изпълнение на препоръките от доклада на ЕК

Министър Павлова отчете пред посланиците на ЕС изпълнение на препоръките от доклада на ЕК

Defakto.bg

Министър Павлова се е срещнала с посланици на страни-членки на ЕС във връзка с Плана за действие за изпълнение на препоръките от доклада на Европейската комисия от януари 2017 г., съобщи министерството на правосъдието.

„Служебното правителство ще положи всички усилия да продължи  процеса на реформи по необратим начин, не само заради самия Механизъм за сътрудничество и оценка, а защото те са в интерес на гражданите и

обществото“.  Това е заявила  министърът на правосъдието Мария Павлова  по време на работна среща с посланиците на Великобритания Н.Пр. Ема Хопкинс, на Холандия Н.Пр. Том ван Оорсхот, на Испания Н.Пр. Хосе Луис Тапиа Висенте, на Германия Н.Пр. Детлеф Лингеман, изпълняващ длъжността посланик на Франция Н.Пр. Доминик Ванг, както и ръководителят на Представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев.

По време на срещата правосъдният министър е  запознала посланиците с Плана за действие за изпълнение на препоръките от доклада на Европейската комисия от януари 2017 г., приет от правителството миналата седмица.  В него ясно са посочени отговорните институции, ангажирани с конкретни мерки и срокове, които ще бъдат реализирани. „Три от мерките вече са изпълнени. Подготвяме и отчет за изпълнението на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, като намерението ни е да проведем широко обществено обсъждане по него“,  заяви министърът на правосъдието, се казва в съобщение на пресслужбата на министерството.

Друг акцент по време на разговора е бил  изготвеният независим анализ  на прокуратурата, който се извърши от експерти от държави членки чрез  Службата за подкрепа на структурни реформи на Европейската комисия. И  двете страни са били на мнение, че това е отличен пример за сътрудничество между България, Комисията и държавите членки в такъв формат, както и че  сътрудничеството за съдебната реформа ще продължава.

About De Fakto

Проверете също

Иван Гешев иска доказателства от Марк Рюте за незаконно преминаване на границата ни срещу 50 евро

Във връзка с изявлението на министър-председателя на Кралство Нидерландия Марк Рюте пред обществената медия NOS, …

Крум Зарков: Върху Изборния кодекс беше извършен погром, Марк Рюте трябва да внимава какво говори

Това беше един предизвестен погром над Изборния кодекс. Така правосъдният министър Крум Зарков анализара  пред …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.