Последни новини
Home / Законът / Елена Йончева ще съди Бойко Борисов за клевета

Елена Йончева ще съди Бойко Борисов за клевета

Defakto.bg
Елена Йончева е известна с репортажите си от най-горещите точки на света, между които и конфликтите в Косово, Алжир, Чечня, Израел, Афганистан, Ирак, Венецуела, Колумбия и др. Зад гърба си има десетки документални филми от мястото на събитията.

Известният телевизионен журналист Елена Йончева ще съди бившия премиер Бойко Борисов за клевета. Повод са думите на лидера на ГЕРБ: “Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева” на кръгла маса в Бургас днес в хода на предизборната кампания. Новината за предстоящото дело дойде от пресцентъра на БСП.

“Водачът на листата на “БСП за България” в  Хасково Елена Йончева е силно разочарована от поведението на бившия министър- председател, който си позволява да изрича лъжи и клевети по неин адрес и така да петни журналистическата професия. Затова тя ще потърси правата си в съда”, се казва в съобщението.

“С удоволствие ще участвам в този процес”, обяви Борисов във фейсбук.
В сблъсък с водача на листата на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев Йончева обвини бившите управляващи, че програмата им за саниране е грабеж.
Гневен, Бойко Борисов я нападна. „Представете си, че сте журналист и държавата ви плаща по няколко милиона за интервюта в чужбина през една от партийните централи. Даже нашето правителство беше принудено да плати. Та това „ново лице“, ако си позволи отново да каже, че крадем, ще наруша закона и ще кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея – с мъж премиер тогава. Това е ясен конфликт на интереси! Ние не си позволяваме да кажем за тях това, което десетилетия са вършили, а те имат наглостта да ни обвиняват в кражби“, заяви Борисов.
Вероятно скоро след изборите и Йончева, и Борисов ще се сдобият с депутатски имунитет, а той не позволява да бъдат наказателно преследвани за клевета. Така, преминавайки през два парламента Цветан Цветанов на финала се спаси по давност от делото за клевета, заведено от съдия МирославаТодорова.
Няма никаква пречка обаче Елена Йончева да потърси сметка на Бойко Борисов в гражданско дело.
Делото обещава да е любопитно, още повече, че бившият премиер обича да съди другите за клевета.

About De Fakto

Проверете също

Съдът на ЕС наложи на Полша глоба от  500 000 евро на ден за неизпъление на съдебна заповед

Съдия Росарио Силва де Лапуерта, зам.-председател на Съда на ЕС осъди Полша да заплаща на …

Съветът на Европа: България трябва да работи още по подобряване на условията в затворите

  Достъпът до медицинско обслужване, до хигиенни консумативи, до съд в делата за жестоко, нечовешко …

Един коментар

  1. Жалък клеветник! Ще го видим как се гърчи през съда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.