Последни новини
Home / Законът / Съобщение от конкурсните комисии до участниците в конкурса за младши съдии в окръжните съдилища

Съобщение от конкурсните комисии до участниците в конкурса за младши съдии в окръжните съдилища

Defakto.bg

 

Членовете на конкурсните комисии, определени чрез жребий от Съдийската колегия на ВСС ( с решение по пр. № 10/07.03.2017 г.,) са провели работна среща по повод  конституиране на комисиите и избор на председатели.  При обсъждане на въпросите за провеждането на писмения изпит, насрочен за 08 за април т.г.   са  взети решения за стриктно спазване на конкурсните правила, особено в частта, недопускаща злоупотреба от страна на участниците в изпита, съобщава пресцентъра на ВСС.

За да бъдат избегнати недоразумения, публикуваме автентичния  текст на съобщението: 

Конкурсните комисии за младши съдии в окръжните съдилища напомнят на кандидатите:

–       ДА СЕ ЗАПОЗНАЯТ подробно с реда и условията за провеждане на писмения изпит, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт (обн. в Държавен вестник, бр.17/21.02.2017 г.).

Съгласно Наредбата, в изпитните зали НЯМА ДА БЪДАТ ДОПУСКАНИ кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, както и НЕ СЕ РАЗРЕШАВА ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка явилите се на изпита следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да е ограничена по начин не позволяващ ползването й.

Уведомяват се кандидатите, че организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически устройства, в случай, че такива бъдат намерени в тях след проверката с ръчни металдетектори от служителите на съдебна охрана.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Заловеният „скитник“ с псевдоним „Червения пират“ признал, че е автор на заплахите до съдии и министри

Мъжът, задържан за отправяни към магистрати заплахи, е действал сам. Предполага се, че страда от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.