Последни новини
Home / Законът / Проф.Герджиков: Само административното правосъдие не е било обект на критики от ЕК

Проф.Герджиков: Само административното правосъдие не е било обект на критики от ЕК

Defakto.bg
Проф. Огнян Герджиков

От години административното правосъдие е най-добрият гарант за законност и правов ред в областта на управлението на държавата. Това заяви в приветствието си към административните съдии служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков. Приветствието бе произнесено в Алма Матер по повод честването на 10-годишнината от създаването на административните съдилища в България

 „С известна завист мога да кажа, че докато в другите области на правото  получаваме критика от ЕК, то по отношение на Административно-процесуалния кодекс и административното правораздаване, аз не знам да е имало такава критика. Това само по себе си е показателно за това, което административните съдии правят.  
Не мога да не отдам заслуженото на авторите на Административно-процесуалния кодекс, не мога да не отдам заслуженото и на първите председатели на Върховния административен съд в лицето на Владислав Славов и Константин Пенчев“, заяви Герджиков. Според него АПК е един от добрите нормативни актове, но би могло да се помисли за неговото усъвършенстване.
 
Щастлив съм да бъда тук в Алма Матер, моят втори дом, в зала, пълна с един от най-добрите юристи на България, каза още премиерът.
Проф. Емилия Друмева прочете поздравление от името на президента Румен Радев, който поради неотложен ангажимент в последния момент отмени участието си.

Тържеството почетоха ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, главният прокурор Сотир Цацаров, председателят на Конституционния съд проф. Борис Велчев и конституционни съдии, председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, представляващият и членове на Висшия съдебен съвет, председателят на Съюза на юристите в България и първи председател на ВАС Владислав Славов, директорът на Националния институт на правосъдието Миглена Тачева, както и съдиите от Върховния административен съд и административни съдии от страната.

About De Fakto

Проверете също

Ивайла Бакалова към депутатите: Мартин Нотариуса съществува заради болната ни съдебна система, не пропускайте кръга на Петьо Еврото, той е по-силен

Сменете си адвоката,  с Лулчева няма как да се получат нещата, препоръчва Нотариуса на Ивайла …

Защо АС – София потвърди отказа на СГС да пусне предсрочно на свобода един от убийците на студента Стоян Балтов

  Апелативен съд София потвърди отказа на СГС  за предсрочно освобождаване от затвора на  Александър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.