Последни новини
Home / Законът / Съюзът на съдиите чества 20 години днес (снимки на председателите)

Съюзът на съдиите чества 20 години днес (снимки на председателите)

Defakto.bg

Атаките само ни амбицират, обяви председателят Атанас Атанасов

Нели Куцкова

Съюзът на съдиите чества 20 години от създаването си днес.

Капка Костова

Тя е първата съсловна организация на съдиите у нас, нейни председатели бяха Капка Костова, Нели Куцкова, Мирослава Тодорова, Стоил Сотиров, Таня Маринова, сега е Атанас Атанасов.

Атанас Атанасов

„През това не малко време организацията се разви, укрепна”, коментира Атанасов пред БНР.

В същото време бе категоричен: „Продължават да съществуват проблемите, свързани с възможността за политическо влияние върху съдебната система, въпреки разделянето си ВСС не осигурява добро и ефективно управление на съдебната власт, доверието продължава да е много ниско”.

Стоил Сотиров

На въпрос как се отразяват на организацията неспиращите медийни атаки срещу нея и отделни нейни представители, Атанасов отговори: „Времената са трудни, атаките срещу нас са и с участието на членове на ВСС. Но това само ни амбицира, продължаваме активно да участваме в диалога за реформата, в съвета за съдебната реформа, в обсъжданията на законодателните промени, когато има парламент. Атаките срещу нас продължават, но и ние продължаваме да отстояваме позициите си”.

Таня Маринова
Мирослава Тодорова

Вчера Атанасов, съдия от СГС, както и други съдии бяха на лекцията на Лаура Кьовеши за румънския опит в борбата с „високата” корупция в Съдебната палата. Там обаче нямаше прокурори, а се появиха интерпретации, че визитата на прокурора „Антикорупция” била в чест на рождения ден на ССБ.

„Обръщането на събития в светлината на заговор наистина е абсурдно”, коментира Атанасов. И предположи, че на ред прокурори би им било интересно да чуят Кьовеши, но са били „възпрепятствани по една или друга причина”.

About De Fakto

Проверете също

Служебният кабинет пита КС: Може ли правосъдният министър да иска предсрочно освобождаване на “тримата големи” в Темида

Янаси Стоилов се надява новият министър да поддържи другото искане – срещу отказа на ВСС …

Тошко Йорданов: Петър Илиев се смя на тезата за плагиатство, недоволните са имали 6 месеца за иск. Правници: За престъплението – да, за правонарушението няма давност

“Петър Илиев е прекрасен юрист, за министър на вътрешните работи преценихме, че е добре да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.