Последни новини
Home / Законът / Министър Павлова на среща с Параскеви Миху: Ценим докладите на ЕК, обективни са

Министър Павлова на среща с Параскеви Миху: Ценим докладите на ЕК, обективни са

Defakto.bg

На среща със зам.-генералния секретар на ЕК Параскеви Миху правосъдният министър Мария Павлова оцени високо партньорството с държавите – членки и ЕК, както и фактологичния подход и обективната оценка в докладите. Това съобщиха от правосъдното ведомство.

Министър Павлова беше на работно посещение в Брюксел, където представи напредъка на страната ни по изпълнение на показателите за напредък в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка.

Докладите и оценките в тях бяха подлагани на критики и съмнения от политици и от определени медии, на мушка бе взет представителят на ЕК у нас Юри Бювер-Тавание, а Калин Калпакиев от ВСС ще се обяснява утре пред съдийската колегия на съвета включително за контактите си с него.

Преди дни в писмо до Съюза на съдиите Параскеви Миху бе категорична – докладите се пишат по факти, предоставени от българските власти, не на личности и лобита.

„Служебното правителство има волята и решимостта да продължи процеса на реформи по необратим начин – ​не само заради Механизма за сътрудничество и оценка, а защото те са в интерес на цялото обществото“, е казала министър Павлова по време на срещата си с Миху.​

Тя е уверила г-жа Миху в пълната приемственост от предходното правителство по отношение на реформата в съдебната система и изразила надежда, че тази линия ще бъде продължена и от правителството, което ще бъде формирано след предстоящите избори на 26 март.

От своя страна, зам.-генералния секретар на Комисията е потвърдила напредъка в изпълнението на показателите и окуражила страната ни да продължи процеса на реформи.

По време на посещението си в Брюксел Мария Павлова се е срещнала и с постоянния представител на България към Европейския съюз Димитър Цанчев. Двамата обсъдили ангажиментите на Министерството на правосъдието по подготовката на Председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г.

About De Fakto

Проверете също

Етичната комисия на СУ “Кл. Охридски”: Петър Илиев е плагиатствал значително от дисертацията на Наталия Киселова

Предстои процедура по отстраняването му  от Юридическия факултет на  Софийския университет Заключението на Етичната комисия …

БХК публикува тайните актове на главния прокурор

  Достъп до актовете правозащитниците получиха след два отказа на прокуратурата и три дела по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.