Последни новини
Home / Законът / Шофьорите на ВСС били „главни специалисти”

Шофьорите на ВСС били „главни специалисти”

Defakto.bg

Шофьорите очевидно стават трайна тема на Висшия съдебен съвет.

След като миналата седмица кадровиците старателно изслушаха оплакванията и неволите на шестимата уволнени шофьори от ВКС и съвсем сериозно искат обяснения от Панов за тях, днес тази професия отново занима членовете на съвета. Поводът – бъдещ Класификатор на длъжностите в администрацията на ВСС, на Националния институт на правосъдието и на Инспектората.

До решение не се стигна, въпросът в крайна сметка бе отложен, но разменени реплики откровено развеселиха публиката.

Докато разискваха новия класификатор, кадровиците установяваха разминавания във въпросните три администрации. И стигнаха до извода, че докато в съдебната власт длъжностите на шофьорите и чистачите се именуват именно „шофьори” и „чистачи”, във ВСС не е съвсем така.

„Вашата администрация е накичена като коледна елха. Вие нямате шофьори, а „главни специалисти по транспортна дейност!”, възкликна Сотир Цацаров по отношение на ВСС. А Соня Найденова го подкрепи в настояването нещата да си дойдат по местата.

За НИП пък Цацаров отбеляза, че „началници, има, чистачи няма!”. И обяви, че хигиенистите са нужни навсякъде. Настоя също в института да се закрие длъжността „главен секретар”, защото я нямало в закона.

About De Fakto

Проверете също

Системата за случайно разпределение на делата вече не е “уязвима”, прие ВСС

Централизираната система за случайно разпределение на делата в съдилищата вече не страда от външни и …

Почина проф. Александър Воденичаров

След кратко боледуване на  80-годишна възраст почина проф. Александър Воденичаров,  съобщава Struma.bg.  Изданието посочва, че  …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.