Последни новини
Home / Законът / Конкурсите за младши съдии, прокурори и следователи ще са през април, списъците са готови

Конкурсите за младши съдии, прокурори и следователи ще са през април, списъците са готови

Defakto.bg

Съобщение до кандидатите в конкурсите за младши съдии, прокурори и следователи изпратиха от ВСС.

В него участницте се уведомяват за дадите на отделните конкурси, както и къде могат да порверяват дали са допуснати до тях.

Ето съобщението:

„Уведомяват се всички участници по обявените конкурси за младши съдии, младши прокурори и младши следователи, че списъците за разпределението на допуснатите до писмен изпит кандидати в определените аудитории на СУ „Св. Климент Охридски“ са публикувани на интернет сайта на ВСС в раздел „Конкурсни процедури“ – „Конкурс за младши съдии, младши прокурори и младши следователи“ – „МЛАДШИ СЪДИИ“, „МЛАДШИ ПРОКУРОРИ“ и „МЛАДШИ СЛЕДОВАТЕЛИ“.

Писменият изпит за младши съдии ще се проведе на 8 април 2017 г. (събота) от 09:00 ч. в сградата на Софийския университет, Централен корпус, Северно крило, като кандидатите с входящи номера от 1 до 500 са разпределени в Аудитория 272, а кандидатите с входящи номера от  501 до 755 са разпределени в Аудитория 292.

Писменият изпит за младши прокурори ще се проведе на 22 април 2017 г. (събота) от 09:00 ч. в сградата на Софийския университет, Централен корпус, Северно крило, като кандидатите с входящи номера от 1 до 570 са разпределени в Аудитория 272, кандидатите с входящи номера от 571 до 841 са разпределени в Аудитория 292 и кандидатите с входящи номера от 842 до 974 са разпределени в Аудитория 255.

Писменият изпит за младши следователи ще се проведе на 29 април 2017 г. (събота) от 09:00 ч. в сградата на Софийския университет, Централен корпус, Северно крило, като кандидатите с входящи номера от 1 до 500 са разпределени в Аудитория 272, кандидатите с входящи номера от  501 до 751 са разпределени в Аудитория 292 и кандидатите с входящи номера от  752 до 883 са разпределени в Аудитория 255.

Реда и условията за провеждане на писмения изпит са регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт (обн. в Държавен вестник, бр.17/21.02.2017 г.).

Съгласно Наредбата, в изпитните зали НЯМА ДА БЪДАТ ДОПУСКАНИ кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, както и НЕ СЕ РАЗРЕШАВА ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка явилите се на изпита следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да е ограничена по начин непозволяващ ползването й.

Организаторите по провеждането на конкурса нямат ангажимент за осигуряване съхранението на мобилни телефони или други технически устройства.

Пропускателният режим се осъществява от Главна дирекция „Охрана” към Министерство на правосъдието.

Уведомяват се всички кандидати, че влизането в сградата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се осъществява само откъм ул. „Св. Климент Охридски” № 6, през бариерата на вътрешния двор, вход – Централен корпус, като влизането на автомобили не е позволено. Достъпът на участниците до залите ще бъде възможен след 7.00 часа.“

About De Fakto

Проверете също

ВКС : Убиец на баща си с ловна пушка вече изтърпява 15-годишна окончателна присъда

Подсъдимият  Виктор Василев ще изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 г. за …

Президентът разпусна 48-то НС, назначи старото служебно правителство с нов министър на културата

Президентът подписа укази за разпускане на Народното събрание на 3 февруари и за назначаване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.