Последни новини
Home / Законът / Във Варна: Адвокатка на съд за обсебени пари на клиент

Във Варна: Адвокатка на съд за обсебени пари на клиент

Defakto.bg

Обвинителен акт срещу адвокат за обсебване на 15 646,64 лв. от клиент е внесен в Районния съд във Варна. Адвокат Силвия Сл. ще отговаря по чл. 206, ал.3 във връзка с ал. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата.

Средствата са обсебени в периода от 14 януари до 20 февруари 2008 г. Парите били преведени от живеещата дълги години във Франция жена, която упълномощила адвокат Силвия Сл. от адвокатската колегия във Варна да води от нейно име дела. Клиентката превела по банковата сметка на подсъдимата адвокатка сумата от 8000 евро на 10 януари 2008 г. Парите трябвало да се внесат по сметка на Варненския районен съд като държавна такса по заведено гражданско дело за сумата от 240 000 евро.

От 14 януари до 20 февруари 2008 г. юристката изтеглила и усвоила сумата за държавната такса по делото, като със средствата погасила личния си кредит към банка. Левовата равностойност на 8000 евро е 15 646,64 лева.

Живеещата във Франция жена пристигнала през 2009 г. във Варна. Възстановила добрите си взаимоотношения със своите близки, отказала се от решението си да претендира дадените им средства и в съдебно заседание през септември 2009 г. категорично заявила, че иска прекратяване на производството, като оттегля пълномощията си от адвокат Силвия Сл. Клиентката пожелала паричната сума от 18 000 евро, дадени на защитничката й за хонорар и държавна такса, да й бъдат възстановени.

Назначената по делото съдебно-счетоводна експертиза установила, че доказаните платени разходи по воденото гражданско дело са в размер на 936, 30 лева.

До приключване на досъдебното производство адвокатката не е възстановила щетите в размер на 15 646 лева. Предстои насрочване на делото в съда.

About De Fakto

Проверете също

Адвокатите от ОСА предлагат на президента да наложи вето на “наказателната” репресия за „споделено пътуване“.

Обединение на свободните адвокати (ОСА) изпрати предложение до  държавиня глава Румен Радев да наложе вето …

Поправка в закона за равен статут на държавни и частни болници мистериозно изчезва по пътя от МС до НС

При гласуването на промените в Закона за обществените поръчки, управляващите утвърдиха възможността да се плаща …

Един коментар

  1. Чолаков

    Силвия Тодорова Николова – Годиню Салвадор Варна бул. Владислав Варненчик №111 ет.3 gsm: 0884503750 ? Друга вписана с подобни имена няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.