Последни новини
Home / Законът / Публично разпределят „Килърите“ във ВКС

Публично разпределят „Килърите“ във ВКС

Defakto.bg

Гръмкото дело „Килърите“ срещу Петър Стоянов-Сумиста, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев и Васил Костов публично ще бъде разпределено във ВКС. Рулетката на случайния подбор на съдебен състав ще се върти на 7 април, петък, от 10 часа в деловодството на Наказателната колегия на ВКС.

Делото за втори път е във ВКС, след като през 2015 г. той го върна на апелативния съд във Варна за ново разглеждане в частта за убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на адвоката Петър Лупов заради нарушено право на защита. Но призна вините заорганизирана група за мокри поръчки, палежи, взривове, побои.

През май 2016 г. втората инстанция постанови за втори път доживотен затвор за Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов за двете убийства.
Друг от подъсдимите Райчо Стойнев бе оправдан по обвинението за участие в убийството на Румен Рачев. Оправдан за това убийство е и Янко Попов-Туцо и неговата присъда е намалена от 17 на 10 години затвор.

Сега Стоянов, Попов, Вълев и Костов искат пак връщане наделото за ново разглеждане, оправдаване или намаляване на присъдите.

Подсъдим по делото „Килърите“ бе и бившият полицай Петър Атмаджов, който получи 4 г. затвор и наказанието бе потвърдено от ВКС. Атмаджов вече е изтърпял присъдата си и е на свобода.

Прокурор по знаковия процес на първа инстанция бе обвинителят на Шумен Ася Петрова. След това дело тя израсна в кариерата и в момента е зам.-главен прокурор, оглавява Върховната административна прокуратура.

About De Fakto

Проверете също

ВАдС отново поиска от НС спешни промени в ГПК заради недостатъци в системата за електронно правосъдие

Bиcшият aдвoĸaтcĸи cъвeт oтпpaви иcĸaнe дo Hapoднoтo cъбpaниe, c ĸoeтo настоява разпоредбите в  Гpaждaнcĸия пpoцecyaлeн …

ВАС окончателно: Отказът на РИОСВ за проучване на газ в Добружда е незаконосъобразен

Върховният административен съд потвърди решението на Административен съд – Варна от януари тази година, с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.