Последни новини
Home / Законът / Анита Мейзер плаче в съда, признала вина, „за да свърши този ад“

Анита Мейзер плаче в съда, признала вина, „за да свърши този ад“

Defakto.bg

Бившата Мисис България Анита Мейзер ля сълзи в съда днес, обяви, че е загубила любовта на живота си и че е невинна. А се е признала за виновна само, „за да свърши този ад“.

Мейзер застана пред Варненския апелативен съд, където бе докарана от Сливенския затвор. На първа инстанция тя бе призната за виновна за убийство по непредпазливост на съпруга й Николай Димов, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицай. Получи 3 години затвор, глоба от 7000 лева, както и да плати 150 000 лева обезщетение на близките на Николай. Делото бе по правилата на съкратеното съдебно следствие, след като Анита Мейзер призна фактите по обвинителния акт. За това и наказанието й бе намалено.

Според обвинението смъртта на Николай Димов (от задушаване) на 14 август т.г. е настъпила при експеримент за демонстрация на сила, който трябвало да бъде заснет. Клипът щял да бъде представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста да бъде включен в схема, от която ще печели много пари. Николай сам настоял краката, ръцете и вратът му да бъдат завързани със „свински опашки”, от които той пред камерата трябвало със сила да се освободи сам.

Днес защитата на Мейзер е поискала събиране на нови доказателства и даване на обяснения по факти от делото, но втората инстанция е отказала. Без уважение е оставено и искането процесът да е при закрити врати заради разгласяването на детайли от интимен характер, съобщиха от апелативния съд.

Присъдата е оспорена от майката на Николай Димов, която настоява делото да се върне за доразследване или за ново гледане от окръжния съд заради сериозни процесуални нарушения. Адвокатите й изтъкват, че разследването е приключило в рекордно кратки срокове за  3 месеца и половина. А откритите по тялото на Николай травми не са коментирани в изготвената експертиза. Експертизата, на свой ред, според тях, е непълна и само по писмени документи.Освен това Варненският окръжен съд е дал ход на делото въпреки молбата на майката за отлагане, за да може лично да участва в процеса.

Адвокатите на Мейзер също искат връщане заради множество пропуски и грешки. Заявяват, че подкупът е останал във фазата на недовършено деяние, защото по делото няма иззети банкноти, както и категорични доказателства какви суми точно е предлагала Анита на полицая. И заключават, че при толкова несъответствия казусът не трябвало да се разглежда по реда на съкратеното съдебно следствие, макар то да е било поискано от самата подсъдима. Алтернативно настояват наказанието на Мейзер да се намали, да стане условно или тя да бъде оправдана.

Варненският апелативен съд ще се произнесе в 30-дневен срок.

About De Fakto

Проверете също

Адв. колегия Стара Загора: От началото на мандата си гл. прокурор недопустимо злепоставя адвокатите. Докога ще търпим това?!

В декларация – становище Адвокатска колегия Стара Загора посочва, че е  трайното неприемливо и недопустимо …

Поредната тъпа употреба на конституционните механизми

Иван Брегов, Институт пазарна икономика Краткият живот на 48-ото Народно събрание доказва, че у нас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.