Последни новини
Home / Законът / „Антикорупция“ погна прокурор, дал двете си ловни пушки на друг

„Антикорупция“ погна прокурор, дал двете си ловни пушки на друг

Defakto.bg

Георги Русев, който допреди 2 г. временно управляваше Районната прокуратура в Несебър, е станал клиент на звеното „Антикорупция“ към СГП. Днес той е привлечен като обвиняем, задето дал своите законни ловна карабина и ловна пушка на друг човек, който пък нямал разрешително за оръжие.

Това става ясно от съобщението на прокурорския пресцентър. Обвинението е по чл. 339, ал.1, предложение 3 от НК. Текстът гласи: „Който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде другиму взривни вещества, огнестрелни, химически, биологични или ядрени оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия, без да има за това надлежно разрешение, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години“.

През януари т.г. прокурор Русев е бил задържан с група бракониери, отстреляли диво прасе, съобщава тогава „Флагман“. Обвинение за бракониерство обаче срещу него няма, става ясно днес.
Ето какво съобщава прокуратурата:

„Георги Русев е обвинен в това, че в гр. Приморско е предал на С. Вълчанов законно притежаваните от него ловна карабина „Verney Сarron“ с оптика и ловна пушка м. „Силма“, без да има за това надлежно разрешение .

По същото дело е привлечен като обвиняем и С. Вълчанов, който е обвинен в това, че без надлежно разрешение държал две ловни пушки, собственост на Георги Русев – престъпление по чл. 339, ал. 1, пр. 3 от НК.

Досъдебното производство е образувано след като в района на гр. Приморско специалисти охрана по горите към Югоизточно държавно предприятие Сливен са установили, че се извършва бракониерски лов. Законно притежаваните от прокурор Русев две ловни пушки са открити в автомобил на Вълчанов, който ги е държал в нарушение на закона. Пушките са приобщени към доказателствата по делото.

Георги Русев и С. Вълчанов са с мерки за неотклонение „Подписка“.

Разследването продължава“.

Русев е вторият магистрат, подхванат от „Антикорупция“ в последните дни. Другият е столичният следовател Драгомир Енчев, когото прокуратурата обвини за невнимателно отношение към оръжие, понеже преди година от неговия законен пистолет и неговата тераса бил произведен изстрел, улучил дограмата на съседите и заседнал в хладилника им. Като това било установено от балистично-трасологично-ситуационната експертиза. Кой е стрелял не се казваше, може би се чака друга експертиза?

Но пък тече битка с прегрешили магистрати.

About De Fakto

Проверете също

Адв. колегия Стара Загора: От началото на мандата си гл. прокурор недопустимо злепоставя адвокатите. Докога ще търпим това?!

В декларация – становище Адвокатска колегия Стара Загора посочва, че е  трайното неприемливо и недопустимо …

Поредната тъпа употреба на конституционните механизми

Иван Брегов, Институт пазарна икономика Краткият живот на 48-ото Народно събрание доказва, че у нас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.