Последни новини
Home / Законът / Димитър Узунов: със 17 гласа избрахме Цацаров, със 17 гласа не дадохме на олигархията да го унижи!

Димитър Узунов: със 17 гласа избрахме Цацаров, със 17 гласа не дадохме на олигархията да го унижи!

Defakto.bg

„Олигархията продължава да напъва, но в кадровия орган на съдебната власт работят разумни мои колеги. Вчера със 17  гласа отклонихме предложението на Лозан Панов и на неговия приятел Калин Калпакмиев. Със 17 гласа беше избран главният прокурор и с тези гласове показахме, че той трябва да бъде оставен да работи спокойно!“. Този прочит на вчерашното заседание на пленума на ВСС направи представляващият съвета Димитър Узунов пред bTV.

Вчера мнозинството от ВСС със 17 срещу 6 гласа отказа да проверява срещата между Сотир Цацаров, Сашо Дончев и Георги Гергов в офиса на Гергов в ЦУМ. Както и да изясни какво точно са обсъждали на нея двама бизнесмени, единият от които и политик, и главният прокурор. Същото мнозинство обаче отхвърли и алтернативното предложение тогава ясно да обяви, че занапред всеки съдия, прокурор и следовател в държавата може да се среща с когото иска, където иска, а водените разговори са си негова лична работа.

Искането за проверка на Цацаров бе на шестима кадровици – Лозан Панов, Калин Калпакчиев, Камен Иванов, Соня Найденова, Юлия Ковачева, Галина Карагьозова.  А вчера председателят на ВКС прогнозира, че ще бъде подложен на „тричане“ за това.

Днес, както и вчера на заседанието на ВСС, представляващият съвета Узунов прехвърли темата за срещата на Цацаров към личността и контактите на самия Лозан Панов.

„Хайде да не се прави на герой и на многострадална Геновева, аз го носих на гръб от болницата. Но както заби нож в моя гръб, заби нож и в гърба на главния прокурор“, обяви Узунов за Панов.

И подължи: „Когато се сещам за него (Панов), си припомням думите на проф. Близнашки, че той е един пречупен човек.

За пореден път се убеждавам във фалшивия морал на този човек. Иска да знае какво е говорил на срещата главния прокурор, но не казва той какво е правил в една мощна адвокатска кантора, която защитава големи интереси. Вижте как реагира този моралист от ВКС за срещата на главния прокурор и как пренебрегва своята, все едно кракът му не е стъпвал в тази кантора (на Иван Тодоров – б.р.). Преди няколко месеца в публичното пространство излязоха снимки как Панов влиза в тази кантора- питам аз дела ли уреждаха, обещал ли е той нещо на адвокат Тодоров, има ли адвокат Тодоров дела във ВКС? Този адвокат ми е приятел, внимавайте как ще решавате делата, аз така разбирам това посещение.

Случаят е почти аналогичен с този на главния прокурор„, заключи Узунов. Но не направи никакви обобщения и заключения за срещата в ЦУМ.

„Аз с моя глас помощник на олигархията няма да стана. Главният прокурор че е отишъл, отишъл. Той обясни – тези хора не са адвокати, не са страни по дела, не са обвиняеми, не са подсъдими, какво повече? Защо в ЦУМ? Ами така се е случило“, заяви представляващият ВСС.

А връзката с олигархията направи така: „Написаното в една стенограма в Боровец, група олигарси през юни м.г. обсъждат как да накарат г-н Цацаров 4 месеца да не спи. Намирам връзка между това и направеното от Лозан Панов“.

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eleven + eleven =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.