Последни новини
Home / Законът / Отрязаните глави са мафиотска заплаха. Защитата на Цацаров прераства във война!*

Отрязаните глави са мафиотска заплаха. Защитата на Цацаров прераства във война!*

Defakto.bg

Автор Иван Бакалов

„Приятна игра на агнешките главички”, пожела Бойко Борисов в интервю преди изборите, визирайки вероятно кръга около Прокопиев и т. нар. Градска десница.
Тази реплика беше овеществена в реални кървави, прясно отрязани и одрани агнешки глави, донесени пред Висшия съдебен съвет от шестима непознати с маски на усмихнати клоуни.

Пърформанс? Флашмоб? Форма на протест? Срещу какво? Ако четеш медиите на Пеевски, това е по повод някаква простъпка на шефа на ВКС Лозан Панов за избора на нови членове на ВСС. Така пише и в „Труд”, и в сайта „Блиц” и др.
Но в други медии се съобщава, че протестът е по повод искането на Лозан Панов ВСС да разследва действията на Сотир Цацаров, той да даде обяснения за странната си среща в ЦУМ. Само шестима членове на ВСС поддържаха това искане, точно толкова бяха и агнешките глави отвън. Искането беше отхвърлено като „опит да се дестабилизира държавата”.
Получава се така – медиите на Пеевски и непознатите „протестиращи” с маски на клоуни, в един глас защитават Цацаров и изпълняват образно казаното от Бойко Борисов.

Зад това изплува образът на светата Троица, която управлява чрез сливане на властите. Или поне на изпълнителна, медийна и тази на главния обвинител. Светата Троица е Борисов-Цацаров-Пеевски, ако някой не е разбрал. „Ти си го избра”, казва един бивш градски прокурор на Борисов за Цацаров и с това обяснява всичко.

С кървавите агнешки глави защитата на Цацаров от гафа, в който сам се е набутал, стига до война и мафиотска заплаха. Т. нар. мейнстрийм медии, трите национални телевизии, предпочитат да не разчоплят този скандал. Удобни събеседници удобно обясняват, че не се знае какво се случило на срещата в ЦУМ.

Всеки, който обяснява за тази среща, че не се знаело какво е станало, имало противоречиви твърдения, съзнателно лъже и адвокатства на триото Борисов-Цацаров-Пеевски.

Първо – има признание от тримата участници, че такава среща е имало. Само по себе си това е скандал или най-малкото хвърля съмнения върху главния прокурор, дори да не са известни темите на разговор.
Главен прокурор не си прави частни среща с едри бизнесмени в техни офиси. За такова нещо във всяка страна от ЕС, по на запад от тук, ще има разследване и най-вероятно оставка. А тук премиерът-избран за трети път, казва, че Цацаров бил влязъл в капан. Самият главен прокурор пред ВСС отказва да дава обяснения и омаловажава. Големите медии мълчат или оправдателно замазват, тези на Пеевски яростно го бранят.
Второ – Сашо Дончев казва, че срещата била по инициатива на Цацаров, с посредник Гергов. Главният прокурор го питал защо като си има „хубав бизнес” се занимава с карикатуристи, телевизии и др. Боже – главен  прокурор да ходи на разговор за карикатури! Това, откъдето и да го погледнеш, е форма на натиск, заплаха.
Трето – Цацаров казва, че не той, а Дончев му е оказвал натиск за някаква прокурорска проверка по сигнал на бизнесмена до ЕК. Но кой знае защо Цацаров не повтори това обяснение пред ВСС. Защото е нелепо. Ако приемем, че е така – защо един главен прокурор отива на среща с бизнесмени да обсъжда някаква прокурорска проверка? Защо не ги извика в кабинета си?
Четвърто – светкавичната реакция на общинарите от ГЕРБ в Пловдив да ударят бизнеса на Гергов показва, че те изпълняват заръка на триото Борисов-Цацаров-Пеевски, като наказание. Само преди 3 седмици същите общинари решиха да строят с Гергов опера в Пловдив, прехвърляха акции, сега си ги взеха обратно, като по команда.
Пето – кампанията на медиите на Пеевски, които адвокатстват на Цацаров по повод срещата, довършва образа на триото.

Удивително си приличат нахалните изказвания на Борисов, с безскрупулния начин, по който Пеевски действа в бизнеса и с медиите си, и наглостта на главния прокурор.

Наистина, тези отрязани глави не са ли мафиотска заплаха?
Ще продължават ли да мълчат медиите? Дори тези, които са извън контрола на Пеевски – ще продължават ли да укрепват мафиотската власт на Борисов?

*Източник: е-vestnik

About De Fakto

Проверете също

Агенцията по вписванията: Руската църква е на руското посолство. МП: не сме компетентни да оповестяваме чии храмът

Руската църква е собственост на руското посолство. Това съобщиха от Агенцията по вписванията след запитване …

Задържаният с подкуп съдия от Търговище е временно отстранен от длъжност

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отстрани временно от длъжност съдията от Окръжен съд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.