Последни новини
Home / Законът / На 18-ти май в София – тръгва уникална конференция за иновации в правото на Югоизточна Европа

На 18-ти май в София – тръгва уникална конференция за иновации в правото на Югоизточна Европа

Defakto.bg

 

На 18-ти май в София ще се проведе първата за Югоизточна Европа конференция за иновации в правото – Legal Edge. Конференцията е предназначена за практикуващи юристи, които се стремят да се свържат с международните лидери в областта и да приложат иновациите в работата на своите правни фирми или юридически отдели.  Според оценка на специалистите събитието е  уникално за юридическата общност в България: https://edge.legal/#

Участниците ще получат практическа информация за текущите тенденции: NewLaw, Agile и #legaltech теми като интелигентни договори, Blockchain и изкуствен интелект. Събитието се организира от LegalTrek. Преглед на пълната програма и регистрация можете да направите на официалната страница на събитието https://edge.legal/

Сред лекторите са:

Д-р Hariolf Wenzler – главен директор “Стратегии”, Baker & McKenzie.

Д-р Wenzler е главен директор “Стратегии” за германските и австрийски офиси на Baker & McKenzie. Преди да се присъедини към фирмата, д-р Wenzler е главен изпълнителен директор на Bucerius Law School, Германия – първото и единствено частно правно училище в Германия, оглавило първите места на редица международни класации. Като основател и член на управителния съвет на Европейската асоциация за право и технологии, той играе водеща роля в дебатите по теми като LegalTech и неговите последици за юридическата професия. По-рано в кариерата си той управлява звеното, отговарящо за международното бизнес развитие на Хамбург – град.  Д-р Wenzler е завършил икономика и политически науки и участва в управителните съвети на редица благотворителни организации и организации в сферата на образованието.

 Alex Hamilton – главен изпълнителен директор на RadiantLaw

Г-н Hamilton е главен изпълнителен директор на RadiantLaw и адвокат с фокус върху аутсорсинга и технологичните операции, като офшоринг, бизнес процеси и аутсорсинг, подпомагащ трансформацията, информационните технологии, мрежи и системи, както  и софтуерни поръчки и интеграция и защита на данните.

Г-н Hamilton е ръководил шест проекта, получили признанието на Наградите за иновативни адвокати на Financial Times. През 2010 г. е сред финалистите за наградата Иновативен адвокат на годината на Financial Times. Алекс е получил признание за  работата си в сферата на  аутсорсинга и технологичните операции от Chambers, Legal 500, Legal Experts и др.

 

Д-р Sascha Thiessen – Експертен директор на Diconium strategy

Д-р Thiessen консултира фирми, правни отдели и адвокатски кантори във връзка с нови бизнес модели, цифрови инструменти и LegalTech. Той има богат предходен опит в процеси по управление на промяната, целящи развитие на иновациите и модерно лидерство, използвайки гъвкави методологии, като канбан и дизайн мислене.

 Joanna Goodman – Автор & журналист, работещ в сферата на новите технологии за вестник Law Society Gazette, част от Guardian Media Network. Г-жа Goodman е журналист на свободна практика, писател и автор. В работата си, тя обхваща технологични, бизнес и медийни теми за национални издания и анализи за корпорации, както и на ниво индустрия. Пише редовно за Law Society Gazette и The Guardian. Ключовата й специализация е в правните технологии.

 Florian Glatz – Основател на Hacking.Law

Г-н Glatz е адвокат, разработчик на софтуер и университетски учен, който работи на пълен работен ден в blockchain пространството от 2013 г. насам. Като адвокат, той помага за стартиращи компании и корпорации да се ориентират из непознатите води на приложните blockchain технологии в средата на заварените правни системи. Като разработчик на софтуер, Glatz се фокусира върху софтуерно провокираните иновации в правото и финансите. Като изследовател, той изучава взаимодействието между код и право в цифровото общество.

 

Посетете https://edge.legal за повече информация.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.