Последни новини
Home / Законът / На 18-ти май в София – тръгва уникална конференция за иновации в правото на Югоизточна Европа

На 18-ти май в София – тръгва уникална конференция за иновации в правото на Югоизточна Европа

Defakto.bg

 

На 18-ти май в София ще се проведе първата за Югоизточна Европа конференция за иновации в правото – Legal Edge. Конференцията е предназначена за практикуващи юристи, които се стремят да се свържат с международните лидери в областта и да приложат иновациите в работата на своите правни фирми или юридически отдели.  Според оценка на специалистите събитието е  уникално за юридическата общност в България: https://edge.legal/#

Участниците ще получат практическа информация за текущите тенденции: NewLaw, Agile и #legaltech теми като интелигентни договори, Blockchain и изкуствен интелект. Събитието се организира от LegalTrek. Преглед на пълната програма и регистрация можете да направите на официалната страница на събитието https://edge.legal/

Сред лекторите са:

Д-р Hariolf Wenzler – главен директор “Стратегии”, Baker & McKenzie.

Д-р Wenzler е главен директор “Стратегии” за германските и австрийски офиси на Baker & McKenzie. Преди да се присъедини към фирмата, д-р Wenzler е главен изпълнителен директор на Bucerius Law School, Германия – първото и единствено частно правно училище в Германия, оглавило първите места на редица международни класации. Като основател и член на управителния съвет на Европейската асоциация за право и технологии, той играе водеща роля в дебатите по теми като LegalTech и неговите последици за юридическата професия. По-рано в кариерата си той управлява звеното, отговарящо за международното бизнес развитие на Хамбург – град.  Д-р Wenzler е завършил икономика и политически науки и участва в управителните съвети на редица благотворителни организации и организации в сферата на образованието.

 Alex Hamilton – главен изпълнителен директор на RadiantLaw

Г-н Hamilton е главен изпълнителен директор на RadiantLaw и адвокат с фокус върху аутсорсинга и технологичните операции, като офшоринг, бизнес процеси и аутсорсинг, подпомагащ трансформацията, информационните технологии, мрежи и системи, както  и софтуерни поръчки и интеграция и защита на данните.

Г-н Hamilton е ръководил шест проекта, получили признанието на Наградите за иновативни адвокати на Financial Times. През 2010 г. е сред финалистите за наградата Иновативен адвокат на годината на Financial Times. Алекс е получил признание за  работата си в сферата на  аутсорсинга и технологичните операции от Chambers, Legal 500, Legal Experts и др.

 

Д-р Sascha Thiessen – Експертен директор на Diconium strategy

Д-р Thiessen консултира фирми, правни отдели и адвокатски кантори във връзка с нови бизнес модели, цифрови инструменти и LegalTech. Той има богат предходен опит в процеси по управление на промяната, целящи развитие на иновациите и модерно лидерство, използвайки гъвкави методологии, като канбан и дизайн мислене.

 Joanna Goodman – Автор & журналист, работещ в сферата на новите технологии за вестник Law Society Gazette, част от Guardian Media Network. Г-жа Goodman е журналист на свободна практика, писател и автор. В работата си, тя обхваща технологични, бизнес и медийни теми за национални издания и анализи за корпорации, както и на ниво индустрия. Пише редовно за Law Society Gazette и The Guardian. Ключовата й специализация е в правните технологии.

 Florian Glatz – Основател на Hacking.Law

Г-н Glatz е адвокат, разработчик на софтуер и университетски учен, който работи на пълен работен ден в blockchain пространството от 2013 г. насам. Като адвокат, той помага за стартиращи компании и корпорации да се ориентират из непознатите води на приложните blockchain технологии в средата на заварените правни системи. Като разработчик на софтуер, Glatz се фокусира върху софтуерно провокираните иновации в правото и финансите. Като изследовател, той изучава взаимодействието между код и право в цифровото общество.

 

Посетете https://edge.legal за повече информация.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.