Последни новини
Home / Законът / Изпитите за адвокати и младши-адвокати ще се проведат през май и юни, оповести Висшия адвокатски съвет

Изпитите за адвокати и младши-адвокати ще се проведат през май и юни, оповести Висшия адвокатски съвет

Defakto.bg

Тази година, един от най-тежките изпити за професионален статут, този за адвокати и младши адвокати, ще се  проведе през май и юни. Това става ясно  от информацията на Висшият адвокатски съвет, който  оповести датите за конкурса от пролетната сесия за влизане в редиците на гилдията.

Писменият изпит, който се състои от тест и решаване на казуси, ще се  проведе на  20 и 21 май 2017  г., а устният – на  3 юни 2017  г.

Писменият изпит ще се провежда в 272-ра и 292-ра аудитория на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Първата му част ще е на  20 май 2017 г. от 9,00 часа, (регистрация от 8,15 часа); втора част 21 май 2017 г. от 14,00 часа, (регистрация от 13,00 часа).

Устният изпит се провежда в сградата на Висшия адвокатски съвет на ул. „Цар Калоян“ №8, ІV ет., град София, на 3 юни 2017 г., от 9,00 часа.

Общият списък на участниците в изпита с разпределението по зали ще бъде обявен на Интернет страницата на Висшия адвокатски съвет (www.vas.bg) не по-късно от 12.05.2017 г.

По правилата на Наредба № 2 за условията и реда за провеждане на изпита за адвокати и младши адвокати до устен изпит се  допускат само кандидати, издържали и двете части на писмения изпит. Списъкът на допуснатите до устен изпит се изготвя и подписва от комисията и се обявява публично във Висшия адвокатски съвет и в страницата на ВАдвС  в Интернет най-късно седем дни след провеждане на втората част от писмения изпит.

Изпитът се  провежда от комисия в състав: петима членове адвокати, от които поне двама хабилитирани преподаватели или научни работници по правни науки. Председателят на комисията е представител на Висшия адвокатски съвет.

Съставът на комисията се определя със заповед на Ралица Негенцова,  председател на Висшия адвокатски съвет. В заповедта се посочват и трима резервни членове.

About De Fakto

Проверете също

Липса на кворум провали първото четене на НПК за въвеждане на независимо разследване за гл.прокурор (допълнена)

  Милиони българи продължават да са заложници на ”гениалните трикове” на няколко играчи и малодушието …

На първо четене (засега) парламентът освободи следствието от опека на прокуратурата и го обяви за независима служба

Депутатите приеха  законопроектите на МС и Възраждане за  промени в Закона за съдебнат власт Парламентът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.