Последни новини
Home / Законът / Изпитите за адвокати и младши-адвокати ще се проведат през май и юни, оповести Висшия адвокатски съвет

Изпитите за адвокати и младши-адвокати ще се проведат през май и юни, оповести Висшия адвокатски съвет

Defakto.bg

Тази година, един от най-тежките изпити за професионален статут, този за адвокати и младши адвокати, ще се  проведе през май и юни. Това става ясно  от информацията на Висшият адвокатски съвет, който  оповести датите за конкурса от пролетната сесия за влизане в редиците на гилдията.

Писменият изпит, който се състои от тест и решаване на казуси, ще се  проведе на  20 и 21 май 2017  г., а устният – на  3 юни 2017  г.

Писменият изпит ще се провежда в 272-ра и 292-ра аудитория на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Първата му част ще е на  20 май 2017 г. от 9,00 часа, (регистрация от 8,15 часа); втора част 21 май 2017 г. от 14,00 часа, (регистрация от 13,00 часа).

Устният изпит се провежда в сградата на Висшия адвокатски съвет на ул. „Цар Калоян“ №8, ІV ет., град София, на 3 юни 2017 г., от 9,00 часа.

Общият списък на участниците в изпита с разпределението по зали ще бъде обявен на Интернет страницата на Висшия адвокатски съвет (www.vas.bg) не по-късно от 12.05.2017 г.

По правилата на Наредба № 2 за условията и реда за провеждане на изпита за адвокати и младши адвокати до устен изпит се  допускат само кандидати, издържали и двете части на писмения изпит. Списъкът на допуснатите до устен изпит се изготвя и подписва от комисията и се обявява публично във Висшия адвокатски съвет и в страницата на ВАдвС  в Интернет най-късно седем дни след провеждане на втората част от писмения изпит.

Изпитът се  провежда от комисия в състав: петима членове адвокати, от които поне двама хабилитирани преподаватели или научни работници по правни науки. Председателят на комисията е представител на Висшия адвокатски съвет.

Съставът на комисията се определя със заповед на Ралица Негенцова,  председател на Висшия адвокатски съвет. В заповедта се посочват и трима резервни членове.

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия откри процедура за избор на окръжен прокурор на Кюстендил

Одобрен е съставът на конкурсната комисия за младши следователи в окръжните прокуратури Прокурорската колегия  откри …

Бивша заместничка на Невена Зартова виждала два пъти Мартин Божанов – Нотариуса в кабинета й

Бивша  заместничка на бившия районен прокурор на София Невена Зартова съобщи пред Прокурорската колегия, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.