Последни новини
Home / Законът / Имунитетът на Марешки да падне, реши спец – комисията в парламента

Имунитетът на Марешки да падне, реши спец – комисията в парламента

Defakto.bg

Временната парламентарна комисия реши имунитета на Веселин Марешки да бъде  свален. Самият Марешки не се е появил на заседанието, независимо от първоначалните му намерения, съобщава DarikNews

Ако парламентът подкрепи решението на комисията, имунитетът  му ще бъде снет,  а прокуратурата ще поднови  наказателно преследване срещу  депутата.
Пред журналисти председателят на комисията и секретар на ПГ на „Обединени патриоти“ Християн Митев оповести решението на членовете и обясни, че е удовлетворено искането на главния прокурор и по този начин ще може да бъде продължено наказателното дело от общ характер, което е заведено срещу Веселин Марешки.
Решението на комисията е било взето със 7 гласа „за“, и двама от партията на Марешки „против“ –  Андон Дончев и Симеон Найденов.
В четвъртък се очаква докладът от заседанието на комисията да бъде внесен в деловодството на Народното събрание. След това председателят на парламента Димитър Главчев ще реши кога да влезе в пленарна зала.
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Веселин Марешки, тъй като му е повдигнато обвинение, за това, че на 15 октомври 2014 г. във Варна е причинил на Костадин Костадинов лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка и страдание без разстройство на здравето.

Марешки няколко пъти подчертаваше,  че сам ще си свали имунитета, но е важно да разкаже „истината“  пред  комисията.  Не е  изключено и без да е ясно  каква е тази истина,  той все пак сам да си свали защитата.

Същият ден, от обедните новини стана ясно, че лидерът на „Воля“  се е решил сам да си свали имунитета.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Правителството прие нова наредба за придобиване на висше образование по специалността „Право“

Правителството прие днес Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността …

Увеличават щата на СГП с пет длъжности от спецпрокуратурата, в страната подсилват прокурорските шефове със заместници

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.