Последни новини
Home / Законът / Председателят на ВКС: Атакуват ме с милиционерски прийоми. Внушават, че всички сме маскари

Председателят на ВКС: Атакуват ме с милиционерски прийоми. Внушават, че всички сме маскари

Defakto.bg

Атакуват ме с милиционерски прийоми и похвати от мафията- така председателят на ВКС Лозан Панов коментира пред журналисти валящите медийни атаки срещу него.

Днес се разбра, че освен че Канал 3 праща сигнали до Инспектората, от името на списание „Де юре“ всички съдии от ВКС, ВАС, софийските съдии са получили извадки от със стари записи от СРС (от 2006 г.) между шефа на „Фронтиер“ Красимир Георгиев и неизвестен събеседник. В извадката, оповестена още миналата година, се обсъжда предстоящия избор на председател на столичния административен съд и се говори за „38-40 годишен човек“, потърсил помощ за избора от Георгиев. Имена не се назовават.

Списание „Де юре“ се издава от Великотърновския университет „Св.св.Кирил и Методий“, а главният му редактор проф.Дончо Хрусанов категорично е отрекъл да са изпращали подобни писма, съобщиха медии.

„Как да отговарям и коментирам подобни атаки? Към 2007 г., когато станах председател на Административен съд – София-град не съм бил на 38-40 г., бях на 35“, обяви днес Панов. Напомни, че във въпросните извадки  от СРС няма имена, а процедурата за издигане на председатели при прохождането на административното правосъдие бе друга – всички председатели бяха номинирани от председателя на ВАС Константин Пенчев.

Целта очевидно е да се отправи сигнал към съдиите и към обществото, че всички сме маскари и така да се отвлече вниманието от същински скандали, категоричен бе Панов. И посочи „ЦУМ-гейт“.

На въпрос дали зачестилите атаки срещу него не са сигнал и за подготвян „импийчмънт“ от страна на мнозинството във ВСС (17 от ВСС могат да поискат предсрочното му освобождаване), Панов отговори: „Аз не мога да вляза в главите на тези хора, за да ви отговоря. Но е факт, че съм най-проверяваният председател“.

Днес пред пленума на ВСС застават шефовете на апелативните съдилища на Пловдив Магдалина Иванова, на Бургас Деница Вълкова и на Варна Ванухи Аракелян, които ще обясняват как Панов им искал протоколи от общи събрания и дали им е оказвал натиск.

 

About De Fakto

Проверете също

КС „отмени“ текстове от Изборния кодекс: Всички партии имат достъп до изходния код на машините за гласуване, обяви съдът

   Конституционният съд обяви за противоконституционни част от текстовете в Изборния кодекс. Съдът се произнесе  …

На съд е предаден служител от Община Генерал Тошев, получил с измама подкуп от немски гражданин

Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд общински служител от Община Генерал Тошево, поискал и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 − 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.