Последни новини
Home / Законът / Сигнал за бомба отложи делото за референдума на Шоуто

Сигнал за бомба отложи делото за референдума на Шоуто

Defakto.bg

Сигнал за взривно устройство във Върховния административен съд  прекъсна делото за референдума, иницииран от Шоуто на Слави.   Минути преди да започне насроченото за 10 ч. заседание, сградата на ВАС бе евакуирана и оградена с полицейска лента. Съдиите и служители напуснаха сградата за времето на проверката.

Ръководството на съда информира в специално съобщение, че откритото съдебно заседание е прекъснато, като следващото съдебно заседание ще бъде насрочено за възможно най-близка извънредна дата, която да осигури редовното призоваване на страните.

През февруари ВАС отмени решението на Цeнтралната избирателна комисия, с което референдумът беше обявен за  незадължителен, защото не достигнаха 12 027 гласа.

Експертизата по делото тогава установи, че ЦИК не е преброила около 490 валидни гласа. За да стане референдумът задължителен обаче, пак не достигат над 11 500 гласа.

Целият текст на съобщението на ВАС

Във връзка с големия обществен интерес и изявления в медиите относно разглеждането на адм. дело № 3211/2017 г. по описа на петчленен състав на Върховен административен съд, Върховен административен съд прави следното съобщение:

Адм. дело № 3211/2017 г. по описа на петчленен състав на Върховен административен съд е образувано по касационна жалба на Инициативен комитет по чл. 10, ал. 2 от ЗПУГДВМС за организиране на подписка за провеждане на национален референдум и касационна жалба от Централна избирателна комисия срещу решение № 1741 от 10 февруари 2017 г., постановено по адм. дело № 12987/2016 г. по описа на Върховен административен съд, Четвърто отделение. Разглеждането от петчленен състав е приключено и обявено за решаване на 6 април 2017 г. В законноустановения срок за произнасяне на съда със съдебен акт на 19 април 2017 г. е постъпило искане от Ася Петрова, заместник на Главния прокурор при Върховна административна прокуратура за поправка на

протокола от проведеното открито съдебно заседание на 6 април 2017 г. В изпълнение на задължителната процедура по чл. 151, ал. 4 от ГПК делото е насрочено в открито съдебно заседание на 11 май 2017 г. Поради постъпил сигнал за взривно устройство в сградата на Върховен административен съд, на посочената дата откритото съдебно заседание е прекъснато и сградата съответно освободена. Следващото съдебно заседание ще бъде насрочено за възможно най-близка извънредна дата, която да осигури явяването на страните.

About De Fakto

Проверете също

Ивайла Бакалова към депутатите: Мартин Нотариуса съществува заради болната ни съдебна система, не пропускайте кръга на Петьо Еврото, той е по-силен

Сменете си адвоката,  с Лулчева няма как да се получат нещата, препоръчва Нотариуса на Ивайла …

Защо АС – София потвърди отказа на СГС да пусне предсрочно на свобода един от убийците на студента Стоян Балтов

  Апелативен съд София потвърди отказа на СГС  за предсрочно освобождаване от затвора на  Александър …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.