Последни новини
Home / Законът / Нова конфискация за фамилия, мамила в Палестина

Нова конфискация за фамилия, мамила в Палестина

Defakto.bg

За две спечелени дела срещу членове на фамилия от Долни Дъбник, която нашумя с измами в Палестина, съобщи Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Окончателно КОНПИ е спечелила иск за отнемане на собственост от Горан Станев от Долни Дъбник на обща стойност 140 625 лв. Това става ясно, след като Върховният касационен съд не допуска касационно обжалване на решението на апелативния съд във Велико Търново (ВТАС). От Горан Станев се отнемат четири автомобила и левовата равностойност на продаден автомобил.

Междувременно на втора инстанция ВТАС е потвърдил и решението на Окръжния съд в Плевен, с което от Станьо Маринов се отнема имущество на обща стойност 2 967 761.50 лв. То включва имот и право на строеж на общински парцел в Долни Дъбник, леки автомобили, налични суми по банкови сметки, суми от продажба на имущество и получени от преводи от чужбина, както и златни предмети на обща стойност 42 785.60 лв. Това решение не е окончателно.

Процедурата срещу братята Горан Станев и Станьо Маринов е по реда на Закона за отнемане на незаконно придобито имущество. През декември 2016 г. Окръжният съд в Плевен ги призна за виновни като част от организирана престъпна група за измама и пране на пари и те обжалват решението пред ВТАС.

Фамилията от Долни Дъбник нашумя през януари 2014 г., при спецакция на МВР, ДАНС и Окръжната прокуратура в Плевен.

В края на 2016 г. първоинстанционният Плевенски окръжен съд призна Иванка Маринова за виновна за измама на три палестински гражданки от Рамала, които е убеждавала, че срещу заплащане ще ги освободи от „проклятието”, което имало над тях и техните близки. Останалите подсъдими, близки роднини на Иванка, са признати за виновни за това, че в периода 2009-2013 г. в град Плевен са получили, използвали и прикрили произхода на парични средства, за които знаели, че са придобити от Иванка Маринова чрез измама.

А в началото на т.г. Великотърновският апелативен съд потвърди решението на Плевенският окръжен съд, с което от съпрузите Иван и Иванка Маринови се отнема имущество на обща стойност 253 933 лв. Това са основно златни накити – монети, пендари, висулки, гривни, пръстени и синджири.

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия откри процедура за избор на окръжен прокурор на Кюстендил

Одобрен е съставът на конкурсната комисия за младши следователи в окръжните прокуратури Прокурорската колегия  откри …

Бивша заместничка на Невена Зартова виждала два пъти Мартин Божанов – Нотариуса в кабинета й

Бивша  заместничка на бившия районен прокурор на София Невена Зартова съобщи пред Прокурорската колегия, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.