Последни новини
Home / Законът / Борисов от Хитрино: Срещата в ЦУМ? Щях да съм поласкан да ме поканят, шегичка!

Борисов от Хитрино: Срещата в ЦУМ? Щях да съм поласкан да ме поканят, шегичка!

Defakto.bg

Оптимист съм за реформата, но конфликтите и партиите „кърлежи“ пречат, каза премиерът

Оптимистично-шеговито се произнесе за бъдещето на съдебната реформа и разрешаването на  конфликтите в нея премиерът днес. Изявлението му дойде часове след срещата с Лозан Панов в МС, от Хитрино, където Бойко Борисов отиде за първата копка на новите къщи на пострадалите от трагедията.

„Аз щях да се почувствам поласкан да ме поканят в ЦУМ… Шегичка..“, отговори той на въпрос дали са обсъждали „ЦУМ-гейт“ (срещата Цацаров-Дончев-Гергов).

Друга среща в ЦУМ била по-притеснителна

После обяви, че бил далеч по-притеснен от друга среща в ЦУМ.

„Аз лично страшно бях притеснен от срещите на омбудсмана с Корнелия Нинова и партийните функционери в ЦУМ. Спомням си точно, когато паднахме от власт концерта на „Орлов мост“ на г-н Трифонов и тежкия негативен оттенък, който като протестен вот се раждаше там – срещата на г-н Трифонов с Корнелия Нинова и пак Гергов там. И аз имам много въпросителни, но съм оптимист. Ще намерим най-доброто възможно решение и реформата в съдебната система няма да бъде дума, защото хората искат бърз процес и справедливост“, каза Борисов, цитиран от „Фокус“.

Рецепта за успех

„Ако съдиите почнат да наблюдават и да се самоконтролират, защото никой друг не може да ги контролира за тези безбройни условни присъди, тъй като действително са много, ако прокурорите, полицаите, следователи се стегнат и внасят по-добри обвинителни актове, ще стане това, което хората очакват“, посочи Борисов. „Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието и като „кърлежи“ се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система и това го казах и на г-н Панов“, смята премиерът.

Пречките

„Когато се създават междуличностни конфликти между висши представители на съда, прокуратурата, следствието и като „кърлежи“ се прилепят към тях малки политически партии и фракции, нищо добро не може да очаква съдебната система и това го казах и на г-н Панов“, заяви Бойко Борисов.

И декларира: „По всички теми за съдебната система може да се разчита на мен, но по никакъв начин да не се обслужват политически партии, които със своята маломерност, затова, че дори не можаха да влязат в парламента, не можаха никого да убедят в своята справедливост, просто пречат и на съдиите да постигнат действително най-добро, което може системата да направи“.

Бъдещето

„Нека да оставим сега самите съдии и прокурори да се изберат, да се избере Висш съдебен съвет от парламентарната квота от възможно най-добри професионалисти. Това му казах, а ние ще продължим да осигуряваме средства за съдебната система, която към момента е една от най-добре платените“, каза още Борисов.

„Ако въпреки различията си, гледаме в една точка, занапред ще имаме повече успехи. Ето, и в Брюксел дадоха добра оценка – нека да стъпим на доброто, което има и в съда и в прокуратурата и, в МВР и от тук да надградим“, призова той.

Та така.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.