Последни новини
Home / Законът / За 24 май Административен съд-Русе награди журналисти

За 24 май Административен съд-Русе награди журналисти

Defakto.bg

Административен съд-Русе отличи днес медии за отразяването на дейността му. Наградите се раздават във връзка с Деня на българската просвета и култура 24 май.

Ето съобщението на съда:

“На официална церемония, обединена от общата идея „Регионална медия близо до правото“, Административен съд – Русе благодари днес на представителите на средствата за масово осведомяване за доброто партньорство и съвместна работа в полза на гражданите.

Събитието бе организирано по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, празник на учители, интелектуалци, журналисти, творци на словото, и във връзка с 10-годишнината на Административен съд – Русе.

На церемонията бяха отличени шест русенски медии, които през последните години фокусираха вниманието на обществото върху добрите практики в институцията и актуалните за обществеността съдебни производства, свързани с важни транспортни, градоустройствени и екологични проекти и местни избори.

Призовете бяха връчени от съдиите Диан Василев – председател на съда и Елга Цонева, която бе административен ръководител  на институцията 10 години.

Плакети и грамоти за популяризиране дейността на съда и повишаване информираността на гражданите за особеностите на административното правораздаване получиха вестниците „Утро“ и „Бряг“, телевизиите „TVN“ и „КИС 13“  и онлайн медиите „RuseInfo“ и „ТОП новини“.

About De Fakto

Проверете също

Протокол № 15 на Евроконвенцията за правата на човека влезе в сила – промените

Нов Πpoтoĸoл № 15 нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoнвeнция зa зaщитa нa пpaвaтa нa чoвeĸa и ocнoвнитe …

Янаки Стоилов ще обжалва отказа на ВСС да разгледа искането за отстраняване на Иван Гешев

Служебният кабинет решава утре дали да пита КС за правомощията на правосъдния министър Министърът на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.