Последни новини
Home / Без категория / „Позиви“ срещу председателя на ВКС в центъра на София

„Позиви“ срещу председателя на ВКС в центъра на София

Defakto.bg

Цветни плакати под надслов „Съдията на олигархията“ и лика на председателя на ВКС Лозан Панов бяха пръснати из центъра на София днес.

Имаше ги включително на боклукджийски кофи до сградата на Висшия съдебен съвет на „Екзарх Йосиф“, както и по околните улички, в деня, в който заседаваше съдийската колегия на съвета. Но не впечатлиха, нито възмутиха някого.

За цветните луксозни плакати на Панов първи сигнализира Клуб Z и помести фотоси от ул. „Позитано“ край Съдебната палата.

Въпросните „позиви“, които очевидно не са евтини, бяха изпълнени в два варианта. В единия съдия №1 с тога е в обкръжението на Христо Иванов, Сашо Дончев, Огнян Донев, Иво Прокопиев, Цветан Василев. Във втория Панов е соло, изобразен като кукла на конци, а вишеизброените минават като фриз отгоре. Страшна работа!

Уви, не е ново и непознато. Подобни зрелищни „похвати“ бяха упражнени за първи път в кампанията за уволнението на покойния вече прокурор Камен Ситнилски от ВСС. Тогава се вдигаха и скандираха лозунги, стигна се дори и до разлепване на некролози на известния прокурор, приживе. Зад това застана организацията „План Б“, чиито масовки обичайно се характеризираха с неведението на участниците срещу кого точно протестират. Затова пък организацията е активна в отправянето на сигнали до главния прокурор.

Последната (преди плакатите) подобна акция бяха одраните агнешки главички в ръцете на маскирани момчета пред ВСС. След влизането на Лозан Панов в сградата на съвета тогава маскираните оставиха карантиите на паважа. Тогава организаторите не се обозначиха.

Сега на ред дойдоха плакатите. С необозначени организатори.

Случайно или не, те бяха разлепени в деня на предварително оповестения Граждански марш европейско правосъдие, който ще тръгне в 18 ч. от парламента и ще стигне до Съдебната палата. Организира го „Правосъдие за всеки“. От тази организация отдавна обясниха и идеята маршът да е точно на 23 май – на този ден в колата си е взривен емблематичният италиански прокурор Джовани Фалконе.

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Вярно е, натисках, натискам и пак ще натискам. Този закон ще бъде приет и никой няма да остане над закона!

  С механизма за главния прокурор стигнахме далеч, малко остана, не време, воля!  Това заяви …

И Пловдивските адвокати подкрепят адв. Ина Лулчева, отхвърлят внушенията на Гешев към адвокатското съсловие

Общото събрание на адвокатите от Адвокатска колегия Пловдив е взело решение  за присъединяване към Декларацията …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.