Последни новини
Home / Без категория / “Позиви” срещу председателя на ВКС в центъра на София

“Позиви” срещу председателя на ВКС в центъра на София

Defakto.bg

Цветни плакати под надслов “Съдията на олигархията” и лика на председателя на ВКС Лозан Панов бяха пръснати из центъра на София днес.

Имаше ги включително на боклукджийски кофи до сградата на Висшия съдебен съвет на “Екзарх Йосиф”, както и по околните улички, в деня, в който заседаваше съдийската колегия на съвета. Но не впечатлиха, нито възмутиха някого.

За цветните луксозни плакати на Панов първи сигнализира Клуб Z и помести фотоси от ул. “Позитано” край Съдебната палата.

Въпросните “позиви”, които очевидно не са евтини, бяха изпълнени в два варианта. В единия съдия №1 с тога е в обкръжението на Христо Иванов, Сашо Дончев, Огнян Донев, Иво Прокопиев, Цветан Василев. Във втория Панов е соло, изобразен като кукла на конци, а вишеизброените минават като фриз отгоре. Страшна работа!

Уви, не е ново и непознато. Подобни зрелищни “похвати” бяха упражнени за първи път в кампанията за уволнението на покойния вече прокурор Камен Ситнилски от ВСС. Тогава се вдигаха и скандираха лозунги, стигна се дори и до разлепване на некролози на известния прокурор, приживе. Зад това застана организацията “План Б”, чиито масовки обичайно се характеризираха с неведението на участниците срещу кого точно протестират. Затова пък организацията е активна в отправянето на сигнали до главния прокурор.

Последната (преди плакатите) подобна акция бяха одраните агнешки главички в ръцете на маскирани момчета пред ВСС. След влизането на Лозан Панов в сградата на съвета тогава маскираните оставиха карантиите на паважа. Тогава организаторите не се обозначиха.

Сега на ред дойдоха плакатите. С необозначени организатори.

Случайно или не, те бяха разлепени в деня на предварително оповестения Граждански марш европейско правосъдие, който ще тръгне в 18 ч. от парламента и ще стигне до Съдебната палата. Организира го “Правосъдие за всеки”. От тази организация отдавна обясниха и идеята маршът да е точно на 23 май – на този ден в колата си е взривен емблематичният италиански прокурор Джовани Фалконе.

 

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.