Последни новини
Home / Законът / Борисов и Цачева инспектират Военното НДК по покана на Узунов

Борисов и Цачева инспектират Военното НДК по покана на Узунов

Defakto.bg

Премиерът Бойко Борисов и правосъдният министър Цецка Цачева са поканени да инспектират докъде е стигнал ремонтът на Военното НДК на бул. „Скобелев“ в София, където трябва да се преместят наказателните съдии от СРС и Софийската районна прокуратура.

Поканата е подписана от представляващия Висшия съдебен съвет Димитър Узунов.

В обиколката очевидно се търси символика – сградата бе предоставена на съдебната власт в един от мандатите на Борисов и очевидно преместването ще се осъществи при третия поред кабинет, в който той е министър-председател. За новия правосъден министър Цецка Цачева пък ще е първи „оглед“ на емблематична съдебна сграда.

За голямото преместване на Софийския районен съд голяма роля изигра бившият му председател Методи Лалов. На утрешната обиколка е поканен и.ф. шефът на СРС Стефан Милев.

Ето съобщението на ВСС:

„По инициатива на ВСС, утре 26 май 2017 г. в 9.30 ч. ще бъде извършен преглед на готовността за пускане в експлоатация на сградата в гр. София, находяща се на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ № 23, в която ще бъдат настанени Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура.

Целта е на място да бъде установена степента на завършване на строително-ремонтните дейности и възможна дата за настаняване на съдиите и прокурорите.

Да присъстват на обхода и своеобразната инспекция на сградата са поканени министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов, министърът на правосъдието г-жа Цецка Цачева председателят на Върховния касационен съд г-н Лозан Панов, председателят на Върховния административен съд г-н Георги Колев, главният прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров, членове на ВСС и на ресорната комисия „Управление на собствеността“, и.д. председателят на Софийския районен съд г-н Стефан Милев и районният прокурор на София  г-н Петър Белчев“.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.