Последни новини
Home / Законът / Борисов и Цачева инспектират Военното НДК по покана на Узунов

Борисов и Цачева инспектират Военното НДК по покана на Узунов

Defakto.bg

Премиерът Бойко Борисов и правосъдният министър Цецка Цачева са поканени да инспектират докъде е стигнал ремонтът на Военното НДК на бул. „Скобелев“ в София, където трябва да се преместят наказателните съдии от СРС и Софийската районна прокуратура.

Поканата е подписана от представляващия Висшия съдебен съвет Димитър Узунов.

В обиколката очевидно се търси символика – сградата бе предоставена на съдебната власт в един от мандатите на Борисов и очевидно преместването ще се осъществи при третия поред кабинет, в който той е министър-председател. За новия правосъден министър Цецка Цачева пък ще е първи „оглед“ на емблематична съдебна сграда.

За голямото преместване на Софийския районен съд голяма роля изигра бившият му председател Методи Лалов. На утрешната обиколка е поканен и.ф. шефът на СРС Стефан Милев.

Ето съобщението на ВСС:

„По инициатива на ВСС, утре 26 май 2017 г. в 9.30 ч. ще бъде извършен преглед на готовността за пускане в експлоатация на сградата в гр. София, находяща се на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ № 23, в която ще бъдат настанени Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура.

Целта е на място да бъде установена степента на завършване на строително-ремонтните дейности и възможна дата за настаняване на съдиите и прокурорите.

Да присъстват на обхода и своеобразната инспекция на сградата са поканени министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов, министърът на правосъдието г-жа Цецка Цачева председателят на Върховния касационен съд г-н Лозан Панов, председателят на Върховния административен съд г-н Георги Колев, главният прокурор на Република България г-н Сотир Цацаров, членове на ВСС и на ресорната комисия „Управление на собствеността“, и.д. председателят на Софийския районен съд г-н Стефан Милев и районният прокурор на София  г-н Петър Белчев“.

About De Fakto

Проверете също

Мария Павлова, зам. главен прокурор ще ръководи общо звено срещу изборни нарушения

  Изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов, вътрешният министър Калин Стоянов и …

Обреченият избор на 11 – те от професионалната квота на съдии, прокурори и следователи

Миналата седмица Koнcтитyциoнният cъд  отклони искането на бившия главен прокурор Иван Гешев срещу „анулирания“ избор …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + 15 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.