Последни новини
Home / Законът / Главният прокурор: Ходих при Панов в „Пирогов”, очаквах коректност

Главният прокурор: Ходих при Панов в „Пирогов”, очаквах коректност

Defakto.bg

Той никога няма да ми стане приятел

„Лозан Панов никога няма да ми стане приятел. Аз не искам такъв човек за приятел. Но това не значи, че нямам готовност да работя с него” – поредният коментар на главния прокурор за председателя на ВКС бе предизвикан от поредни въпроси на медии.

Миналата събота Цацаров обширно говори пред журналисти, след като изненадващо се появи във фоайето на Съдебната палата, след приключване на избора на следователите за нов ВСС.

Днес даде изявление в зала „Универсиада”, където се провежда изслушването на прокурорските кандидати за ВСС.

Нов и любопитен момент този път бе разказът как Цацаров се е запознал с Панов.

„Аз видях Лозан Панов за първи път в „Пирогов” (след като тогавашният кандидат за председател на ВКС бе блъснат на пешеходна пътека – б.р.). Георги Колев ме помоли да отида там, да разговарям с колегата точно след инцидента и да му дам уверения, че инцидентът е просто ПТП и то няма нищо общо с избора му, както може би е считал. Аз го потвърждавам и сега.

Не мисля, че бях подведен да го подкрепя. На онзи етап мислих, че този кандидат ще защити интересите на съдебната система. Да бъде коректен, да не бъде умерен във формата на послушен и да бъде човек с много ясна визия. Разчитах много на това”, каза Сотир Цацаров.

И добави:  „Очаквах по-малко политиканстване, по-малко хленчене, много по-конкретни идеи за съдебната система. В никакъв случай не очаквах коректност, която да е свързана с глупостите, които бяха изречени, че държвата била едва ли не на колене пред главния прокурор, а пък какво беше там били подронени устоите на правовата държава. Като четеш и наизустиш това, което ти е написал някой друг, няма да станеш по-велик”.

Но тази оценка не трябвало да блокира отношенията между институциите съд и прокуратура.

„Въпреки, че съм обявен за най-голямото зло на републиката, съм готов да работя, без да влагам грам личен елемент”, зарече се Цацаров.

About De Fakto

Проверете също

КС „отмени“ текстове от Изборния кодекс: Всички партии имат достъп до изходния код на машините за гласуване, обяви съдът

   Конституционният съд обяви за противоконституционни част от текстовете в Изборния кодекс. Съдът се произнесе  …

На съд е предаден служител от Община Генерал Тошев, получил с измама подкуп от немски гражданин

Окръжна прокуратура – Добрич предаде на съд общински служител от Община Генерал Тошево, поискал и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 − 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.