Последни новини
Home / Законът / Варненският апелативен съд остави в ареста обвиняем за притежанието на 46 кг хероин

Варненският апелативен съд остави в ареста обвиняем за притежанието на 46 кг хероин

Defakto.bg


Състав на Варненския апелативен съд отмени определение на Окръжен съд – Варна от миналата седмица, с което спрямо Радко Маринов, разследван за притежанието на 46 кг хероин е бил определен „домашен арест“.
Припомняме, че първата съдебна инстанция не е намерила достатъчно основания в събраните при разследването доказателства и материали, които да обосноват предположението, че Маринов е съпричастен към хероина, открит в лекия автомобил. Колата е била намерена на 20 май, тази година, а в нея органите на реда открили 46.305 кг хероин. Според обвинението, ако наркотикът бъде разпределен за нуждите на нелегалния пазар, то това биха били повече от 46 000 дози, всяка от които на стойност около 30 лв. Така стойността на конфискувания хероин може да надхвърли  един милион лева.
Според Варненския апелативен съд, събраните доказателства и материали в първите 10 дни от разследването водят до формирането на обосновано предположение, че Радко Маринов е съпричастен към голямото количество наркотик, открит в багажника на лекия автомобил „Опел Корса“. Съдът отчите тежестта на престъпната дейност, която е укорима, обществено опасна и се наказва строго от закона, както и голямото количество на задържаното наркотично вещество. Това са факти, които водят втората съдебна инстанция до извода, че е реална опасността обвиняемия да има противоправно поведение или да се опита да се укрие от наказателно преследване.
Варненският апелативен съд намери, че единствената правилна и законосъобразна мярка за процесуална принуда спрямо Радко Маринов, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за притежанието на 46 кг хероин, открит в багажника на лек автомобил е „задържане под стража“. Обвиняемият беше задържан в съдебната зала.
Определението на втората съдебна инстанция e окончателно, напомня пресцентърът на съда.

About De Fakto

Проверете също

Агенцията по вписванията: Руската църква е на руското посолство. МП: не сме компетентни да оповестяваме чии храмът

Руската църква е собственост на руското посолство. Това съобщиха от Агенцията по вписванията след запитване …

Задържаният с подкуп съдия от Търговище е временно отстранен от длъжност

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отстрани временно от длъжност съдията от Окръжен съд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.