Последни новини
Home / Законът / Съдът не отстрани кмета и главния архитект на Асеновград

Съдът не отстрани кмета и главния архитект на Асеновград

Defakto.bg

Окръжният съд в Пловдив отказа да отстрани от длъжност кмета на Асеновград Емил Караиванов и главния архитект на града Константин Атанасов по искане на прокуратурата.

Срещу Караиванов преди дни бяха повдигнати обвинения за присвояване на близо 80 000 лева заради три договора с местна фирма за почистване на шахти за три години. От него и от главния архитект се търси отговорност и за издаване на подробен устройствен проект за сграда, която попада в групов паметник на културата. Срещу архитекта от средата на май има и обвинение за подкуп за съгласуване на инвестиционен проект.

„Съдът не констатира данни от събрания до момента доказателствен материал  някой от двамата или и двамата заедно да са имали поведение, следващо от служебното им положение, с което да са възпрепятствали извършване на процесуални действия от разследващите органи, да са отказвали или укривали писмени доказателства, както и да са влияли върху свидетели.

Съдът намира, че няма достатъчно основания да се счита, че служебното положение и демонстрираното и намерило отражение в кориците на делото поведение на който и да е от двамата обвиняеми ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото, поради което искането на Окръжна прокуратура Пловдив съдът да отстрани обвиняемите от длъжност, се намери за неоснователно.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Пловдив“, съобщиха от окръжния съд в Пловдив.

През медии кметът Караиванов отрече обвиненията и заподозря, че може да е взет на мушка, защото е издигнат от БСП.

 

About De Fakto

Проверете също

Софийска районна прокуратура задържа и обвини актьора Христо Шопов за закана с убийство, ще иска постоянен арест

Актьорът Христо Шопов е обвинен и задържан за 72 часа, съобщи Софийска районна прокуратура. По  …

За първи път президентът Румен Радев ще участва в откриването на Общото събрание на адвокатите от страната

За първи път президентът Румен Радев ще участва в официалното откриване на Общото събрание (ОС …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.