Последни новини
Home / Законът / Съдът не отстрани кмета и главния архитект на Асеновград

Съдът не отстрани кмета и главния архитект на Асеновград

Defakto.bg

Окръжният съд в Пловдив отказа да отстрани от длъжност кмета на Асеновград Емил Караиванов и главния архитект на града Константин Атанасов по искане на прокуратурата.

Срещу Караиванов преди дни бяха повдигнати обвинения за присвояване на близо 80 000 лева заради три договора с местна фирма за почистване на шахти за три години. От него и от главния архитект се търси отговорност и за издаване на подробен устройствен проект за сграда, която попада в групов паметник на културата. Срещу архитекта от средата на май има и обвинение за подкуп за съгласуване на инвестиционен проект.

„Съдът не констатира данни от събрания до момента доказателствен материал  някой от двамата или и двамата заедно да са имали поведение, следващо от служебното им положение, с което да са възпрепятствали извършване на процесуални действия от разследващите органи, да са отказвали или укривали писмени доказателства, както и да са влияли върху свидетели.

Съдът намира, че няма достатъчно основания да се счита, че служебното положение и демонстрираното и намерило отражение в кориците на делото поведение на който и да е от двамата обвиняеми ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото, поради което искането на Окръжна прокуратура Пловдив съдът да отстрани обвиняемите от длъжност, се намери за неоснователно.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Пловдив“, съобщиха от окръжния съд в Пловдив.

През медии кметът Караиванов отрече обвиненията и заподозря, че може да е взет на мушка, защото е издигнат от БСП.

 

About De Fakto

Проверете също

Адвокатска колегия Смолян подкрепя призива на ОСА за защита на адв. Ина Лулчева от нападки на гл. прокурор Иван Гешев

   Адвокатите от Смолян настояват ВСС да се занимае с поведение на Иван Гешев, а …

ВКС : Конституционно нетърпимо е с проверки прокуратурата да навлиза в правомощията на изпълнителната власт

Съдебната  съдебната власт в лицето на прокуратурата навлиза в правомощията на друга (изпълнителната) власт, което …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.