Последни новини
Home / Законът / Прокурорите в Кюстендил официално се сдобиха с нова сграда и кабинети

Прокурорите в Кюстендил официално се сдобиха с нова сграда и кабинети

Defakto.bg

 

В Кюстендил днес беше официално открита новата сграда на Окръжната и Районната прокуратури в града, съобщиха от правосъдното ведомство.  Новите помещения имат застроена площ от 2320 кв.м. Създадени са кабинети за прокурорите, деловодство и регистратура, заседателна зала и зала за конференции, помещения за архив и веществени доказателства.

На официалното откриване са присъствали  заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, заместник-главният прокурор и ръководител на Върховна административна прокуратура Ася Петрова, апелативният прокурор на Апелативна прокуратура-София Албена Вутова, членове на Висшия съдебен съвет.

Повече от 10 години прокурорите в Кюстендил работеха при изключително тежки условия на труд, в сграда с опасност от самосрутване. Смятам, че новата сграда ще осигури достатъчен комфорт за изпълнение на служебните им задължения, каза заместник-главният прокурор Ася Петрова. Тя пожела на прокурорите да бъдат принципни и отговорни в дейността си, да имат кураж да отстояват позициите и независимостта си.

Проблемите със сградния фонд в Кюстендил са от 2008 г., но до 2015 г. не са били предприети никакви действия, припомни заместник-министърът Десислава Ахладова. „Пожелавам на всички колеги много здраве, по-малко работа и да се радват, че работят при условия, които съдебната система на Република България заслужава“, допълни тя.

За нуждите на Окръжна и на Районна прокуратура – Кюстендил през последните години бяха отпуснати общо 3 084 623 лева, като от тях Министерството на правосъдието е изплатило 2 113 000 лева, а остатъкът е прехвърлен на Висшия съдебен съвет.

Радостна съм, че двете прокуратури, след повече от 10 години, вече имат свой нов и обновен дом, каза Камелия Стефанова, окръжен прокурор на Кюстендил.

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.