Последни новини
Home / Законът / Прокурорите в Кюстендил официално се сдобиха с нова сграда и кабинети

Прокурорите в Кюстендил официално се сдобиха с нова сграда и кабинети

Defakto.bg

 

В Кюстендил днес беше официално открита новата сграда на Окръжната и Районната прокуратури в града, съобщиха от правосъдното ведомство.  Новите помещения имат застроена площ от 2320 кв.м. Създадени са кабинети за прокурорите, деловодство и регистратура, заседателна зала и зала за конференции, помещения за архив и веществени доказателства.

На официалното откриване са присъствали  заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, заместник-главният прокурор и ръководител на Върховна административна прокуратура Ася Петрова, апелативният прокурор на Апелативна прокуратура-София Албена Вутова, членове на Висшия съдебен съвет.

Повече от 10 години прокурорите в Кюстендил работеха при изключително тежки условия на труд, в сграда с опасност от самосрутване. Смятам, че новата сграда ще осигури достатъчен комфорт за изпълнение на служебните им задължения, каза заместник-главният прокурор Ася Петрова. Тя пожела на прокурорите да бъдат принципни и отговорни в дейността си, да имат кураж да отстояват позициите и независимостта си.

Проблемите със сградния фонд в Кюстендил са от 2008 г., но до 2015 г. не са били предприети никакви действия, припомни заместник-министърът Десислава Ахладова. “Пожелавам на всички колеги много здраве, по-малко работа и да се радват, че работят при условия, които съдебната система на Република България заслужава”, допълни тя.

За нуждите на Окръжна и на Районна прокуратура – Кюстендил през последните години бяха отпуснати общо 3 084 623 лева, като от тях Министерството на правосъдието е изплатило 2 113 000 лева, а остатъкът е прехвърлен на Висшия съдебен съвет.

Радостна съм, че двете прокуратури, след повече от 10 години, вече имат свой нов и обновен дом, каза Камелия Стефанова, окръжен прокурор на Кюстендил.

 

About De Fakto

Проверете също

Адвокат Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет

Известният столичен адвокат  Ивайло Дерменджиев обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС). …

Всички без ГЕРБ задължиха Бойко Борисов да се яви пред парламента

Преди това бе наречен “Джипко Бибитков”, “генералът беглец”, “страхливият заек от Банкя” Със 145 “за” …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.