Последни новини
Home / Законът / Цацаров иска имунитета на депутат от ДПС, бивш от ГЕРБ

Цацаров иска имунитета на депутат от ДПС, бивш от ГЕРБ

Defakto.bg

Да се свали имунитетът на депутата Димитър Аврамов, подсъдим за търговия с влияние, е поискал главният прокурор Сотир Цацаров.

Аврамов, бивш народен представител от ГЕРБ, влиза в 44-о Народно събрание от листата на ДПС.  Той е депутат от Монтана и бе сред първите, уличени в конфликт на интереси в 41-о Народно събрание след приемането на специалния закон.

Впоследствие прокуратурата го обвини за търговия с влияние и Аврамов изкара известно време в ареста.

Ето съобщението на прокурорския пресцентър:

„След едногодишно разследване, на 30.08.2013 г. СГП е предала на съд Димитър Аврамов и Методи Петков за корупционно престъпление – търговия с влияние.

Димитър Аврамов е обвинен в това, че в периода 06.07.2012 г. – 17.07.2012 г. в гр. Враца, в гр. Плевен, в гр. Монтана подпомогнат от съучастника си Методи Петков, при условията на продължавано престъпление е поискал 50 000 – 60 000 лева и е получил 100 000 лв., които не му се следват от търговец, за да упражни влияние при вземане на решение от Директора на Областна дирекция „Земеделие” гр. Монтана във връзка със службата й – престъпление по чл. 304 б ал.1 от НК във вр. с чл. 26 ал.1 от НК и във връзка с чл. 20 ал.2 от НК.

На 29.06.2016г. Софийски градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков. По протест на СГП, Апелативен съд – София отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на Софийски градски съд. Производството към момента е спряно /с разпореждане от 15.05.2017 г./, тъй като подсъдимият Димитър Аврамов е избран за народен представител в 44-то Народно събрание и е придобил имунитет.

Главният прокурор е поискал даване на разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител от ПП „ДПС“ Димитър Аврамов.“

About De Fakto

Проверете също

Забраната да се разгласяват материали по следствените дела е като „врата у поле “ за прокурорската служба

Петър Обретенов На 16 март, на специална пресконференция на прокуратурата с участие на главния прокурор, …

Еврокомисарят Дидие Рейндерс: Приветстваме законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс приветства законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight + fourteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.