Последни новини
Home / Законът / Аплодисменти за съдия след „урок по правосъдие“

Аплодисменти за съдия след „урок по правосъдие“

Defakto.bg

Как се гарантира случайното разпределение на делата, колко се учи, за да станеш съдия, уморителна ли е професията, някой опитвал ли се е да я подкупи или заплаши, как работи една схема за източване на ДДС… На тези, а и куп други въпроси от десетокласници е отговаряла днес Ралица Романова от Административния съд – София-град. И явно е била убедителна – децата са я изпратили с аплодисменти.

Информацията за поредния „урок по правосъдие“ дойде от пресслужбата на АССГ.

Ето я:

„Ралица  Романова стана седмият съдия от Административен съд София – град, който през учебната 2016/2017 г.се „преквалифицира“ в преподавател  за един учебен час. Въпреки ограниченото време днес тя успя да запознае учениците от 10-ти „А“ клас на 35 СУ „Добри Войников“ с разделението на властите,структурата на съдебната система, триинстанционното производство и видовете съдилища.

Спря се по-подробно естествено, на спецификата на административното правосъдие, като посочи конкретни казуси от своята работа и практиката на АССГ. Учениците проявиха любопитство какво е решил съдът по делата на техни връстници срещу санкции, наложени от директори на училища (например заповеди за преместване в друго училище) за нарушения на дисциплината – неизвинени отсъствия, агресия, разпространяване на видеоклип, уронващ престижа на учителите и пр.

Десетокласниците от класа на г-жа Наталия Канчева получиха удостоверения за участие в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, която се реализира съвместно от ВСС и МОН, и явно останаха доволни, защото изпратиха съдия Ралица Романова с ръкопляскане.“

About De Fakto

Проверете също

ВКС : Убиец на баща си с ловна пушка вече изтърпява 15-годишна окончателна присъда

Подсъдимият  Виктор Василев ще изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 г. за …

Президентът разпусна 48-то НС, назначи старото служебно правителство с нов министър на културата

Президентът подписа укази за разпускане на Народното събрание на 3 февруари и за назначаване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.