Последни новини
Home / Законът / Стефан Милев: Листче с имена за избора? До мен не е стигало!

Стефан Милев: Листче с имена за избора? До мен не е стигало!

Defakto.bg

„Смятате, че някой може да каже на съдиите с листчета за кого да гласуват ли? Това ли е нивото на интелект, което смятате, че имат колегите? Който го твърди, да каже кои са колегите! Листче до мен не е стигало. Аз, като административен ръководител нямам желание да се намесвам в тези избори. Като съдия съм коментирал с множество колеги кой от кандидатите може да бъде подкрепен, кой не може и т.н. Което е абсолютно в правата на всеки един съдия. Прочетете правилата“ – това заяви и.ф. председателят на Софийския районен съд Стефан Милев днес. Той говори пред журналисти в Инфо Експо център, където се провежда общото събрание на съдиите за новия ВСС.

„В правилата изрично е записано, че всеки съдия, прокурор или следовател може да провежда кампания или агитация в полза на един или друг кандидат. Пише ли каква трябва да е формата на тази агитация? Може и да е листчета!“, продължи Милев. И обяви: „Нито един съдия от СРС не може да бъде манипулиран по този начин. Ако някога съм говорил с някои от колегите си за професионалните качества на някои от кандидатите, съм го правил в качеството ми на съдия, не на административен ръководител“

Той коментира скандалната вест, че съдийски шефове са раздавали списък със 7 имена на кандидати, които да бъдат подкрепени. Бомбата хвърли Калин Калпакчиев вчера, а съдии твърдят, че именно Стефан Милев е раздавал списъка в СРС. Както вече обявихме, в редакцията знаем и имената.

По повод друг скандал – дали ръководството на ВАС е „спускало“ кандидат на административните съдилиша (чрез имейл от главния секретар на ВАС), Георги Колев заяви, че е направил проверка и е подготвил писмо до ВСС. „Моето становище е, че това е една негативна кампания спрямо Светлозар Рачев. Има такова писмо, разбира се, има отговор на главния секретар ще разберете във вторник. Чисто организационно е това писмо. То касае съвсем отделен случай“, заяви Колев.

About De Fakto

Проверете също

Радев към множеството българи на Шипка: Обединени опазихте Трети март от посегателство и разсеяхте лепкавата политическа мъгла от костите на нашите предци

Десетки хиляди българи се събраха край Паметника на свободата по повод отбелязването на националния празник …

3 Март! От урва на урва и от век на век честваме славата му дивна като някой ек: Честит национален празник, българи! (снимки)

Честит национален празник, българи! Честваме 146 г.  от  Освобождението на България от турско робство. Поклон …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.