Последни новини
Home / Законът / Стефан Милев: Листче с имена за избора? До мен не е стигало!

Стефан Милев: Листче с имена за избора? До мен не е стигало!

Defakto.bg

“Смятате, че някой може да каже на съдиите с листчета за кого да гласуват ли? Това ли е нивото на интелект, което смятате, че имат колегите? Който го твърди, да каже кои са колегите! Листче до мен не е стигало. Аз, като административен ръководител нямам желание да се намесвам в тези избори. Като съдия съм коментирал с множество колеги кой от кандидатите може да бъде подкрепен, кой не може и т.н. Което е абсолютно в правата на всеки един съдия. Прочетете правилата” – това заяви и.ф. председателят на Софийския районен съд Стефан Милев днес. Той говори пред журналисти в Инфо Експо център, където се провежда общото събрание на съдиите за новия ВСС.

“В правилата изрично е записано, че всеки съдия, прокурор или следовател може да провежда кампания или агитация в полза на един или друг кандидат. Пише ли каква трябва да е формата на тази агитация? Може и да е листчета!”, продължи Милев. И обяви: “Нито един съдия от СРС не може да бъде манипулиран по този начин. Ако някога съм говорил с някои от колегите си за професионалните качества на някои от кандидатите, съм го правил в качеството ми на съдия, не на административен ръководител”

Той коментира скандалната вест, че съдийски шефове са раздавали списък със 7 имена на кандидати, които да бъдат подкрепени. Бомбата хвърли Калин Калпакчиев вчера, а съдии твърдят, че именно Стефан Милев е раздавал списъка в СРС. Както вече обявихме, в редакцията знаем и имената.

По повод друг скандал – дали ръководството на ВАС е “спускало” кандидат на административните съдилиша (чрез имейл от главния секретар на ВАС), Георги Колев заяви, че е направил проверка и е подготвил писмо до ВСС. “Моето становище е, че това е една негативна кампания спрямо Светлозар Рачев. Има такова писмо, разбира се, има отговор на главния секретар ще разберете във вторник. Чисто организационно е това писмо. То касае съвсем отделен случай”, заяви Колев.

About De Fakto

Проверете също

841 от 1531 прокурори избраха Евгени Иванов във ВСС

Общо 117 магистрати пуснали недействителен глас, 573 не са гласували С гласовете на 841 от …

Прокурорите избират нов член на ВСС (допълнена и обновена)

Два протеста пред Съдебната палата срещу вота Прокурорите от страната гласуват днес за нов член …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.