Последни новини
Home / Законът / Стефан Милев: Листче с имена за избора? До мен не е стигало!

Стефан Милев: Листче с имена за избора? До мен не е стигало!

Defakto.bg

“Смятате, че някой може да каже на съдиите с листчета за кого да гласуват ли? Това ли е нивото на интелект, което смятате, че имат колегите? Който го твърди, да каже кои са колегите! Листче до мен не е стигало. Аз, като административен ръководител нямам желание да се намесвам в тези избори. Като съдия съм коментирал с множество колеги кой от кандидатите може да бъде подкрепен, кой не може и т.н. Което е абсолютно в правата на всеки един съдия. Прочетете правилата” – това заяви и.ф. председателят на Софийския районен съд Стефан Милев днес. Той говори пред журналисти в Инфо Експо център, където се провежда общото събрание на съдиите за новия ВСС.

“В правилата изрично е записано, че всеки съдия, прокурор или следовател може да провежда кампания или агитация в полза на един или друг кандидат. Пише ли каква трябва да е формата на тази агитация? Може и да е листчета!”, продължи Милев. И обяви: “Нито един съдия от СРС не може да бъде манипулиран по този начин. Ако някога съм говорил с някои от колегите си за професионалните качества на някои от кандидатите, съм го правил в качеството ми на съдия, не на административен ръководител”

Той коментира скандалната вест, че съдийски шефове са раздавали списък със 7 имена на кандидати, които да бъдат подкрепени. Бомбата хвърли Калин Калпакчиев вчера, а съдии твърдят, че именно Стефан Милев е раздавал списъка в СРС. Както вече обявихме, в редакцията знаем и имената.

По повод друг скандал – дали ръководството на ВАС е “спускало” кандидат на административните съдилиша (чрез имейл от главния секретар на ВАС), Георги Колев заяви, че е направил проверка и е подготвил писмо до ВСС. “Моето становище е, че това е една негативна кампания спрямо Светлозар Рачев. Има такова писмо, разбира се, има отговор на главния секретар ще разберете във вторник. Чисто организационно е това писмо. То касае съвсем отделен случай”, заяви Колев.

About De Fakto

Проверете също

Петър Илиев, за когото има съмнения за плагиатство, е предложен в новия кабинет (обновена)

Адвокатът и преподавател в СУ Петър Илиев е сред имената в новия кабинет на “Има …

В правилника на НС: Депутатските заплати непипнати, засега. Без “нови” закони за второ четене, 6 наказания за неприлично поведение в зала

Временната комисия отказа да задължава главния прокурор да предоставя и данни от висящи разследвания Депутатските …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.