Последни новини
Home / Законът / „Шах“ и „мат“ в съдебния съвет – 2: Шампионът Карпов срещу следователи и кадровици

„Шах“ и „мат“ в съдебния съвет – 2: Шампионът Карпов срещу следователи и кадровици

Defakto.bg

След Веселин Топалов и световният шампион Анатолий Карпов ще играе шахмат със следователи и членове на ВСС. Това съобщиха от съвета.

Инициативата, както и предния път, е на Ясен Тодоров от прокурорската колегия. Поканата е от колегията.

Турнирът с прокурори и следователи е насрочен за понеделник сутринта в сградата на ВСС. Ще стане много любопитно, ако по същото време на същото място се провежда и жребий за членове на новия съвет от квотата на съдиите – шансът да се стигне дотам е съвсем реален (при 27 кандидати за 6 места).

И ще е съвсем в стилистиката на „шах“ и „мат“.

Ето съобщението на ВСС за турнира:

„В понеделник 19.06.2017 г. от 10.00 ч. в зала „Пресцентър” на ВСС ще се проведе сеанс на едновременна игра на 10 дъски. Участие са заявили следователи, боксьорът  Кубрат Пулев и футболистът Христо Йовов. В срещата ще участват състезателите – Надя Тончева и Константин Георгиев, които са сред младите надежди и обещаващи таланти в областта на шахмата.

Срещата между любителите на шаха и Анатолий Карпов е организирана със съдействието на Ясен Тодоров, член на ВСС, председател на Комисията по професионална етика към Прокурорската колегия, който бе сред основните организатори на проведената през декември 2016 г. шахматна среща с българския гросмайстор и световен шампион по шах Веселин Топалов.

Подкрепа за събитието е оказана от Шахматен клуб „Левски“.

Анатоли Карпов е 12-тият световен шампион по шахмат от 1975 до 1985 г. и световен шампион на ФИДЕ от 1993 до 1999 г. Той е международен гросмайстор и деветкратен носител на наградата „Шахматен Оскар“. Има голям принос за превръщането на шаха в професионален спорт.

Анатолий Карпов е на посещение в България по повод 11-тият турнир по шахмат за деца „Тракийско конче“ в гр. Стара Загора.“

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Заловеният „скитник“ с псевдоним „Червения пират“ признал, че е автор на заплахите до съдии и министри

Мъжът, задържан за отправяни към магистрати заплахи, е действал сам. Предполага се, че страда от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.