Последни новини
Home / Законът / Изненада! Патриотите предлагат прокурор в Съдийската колегия!? И адвокат.

Изненада! Патриотите предлагат прокурор в Съдийската колегия!? И адвокат.

Defakto.bg

С  предложенията си за членове в новия ВСС  Обединените патриоти безусловно оглавиха класацията за изненадващи творчески  виждания. Техният избор за ВСС е  заместник-председателят на  Софийската апелативна прокуратура Йордан Стоев  и адвокат Боян Новански. И двамата са предложени за Съдийската колегия.

Само оракул може да разгадае причините, поради които тъкмо при съдиите  трябва да влезе прокурор от кариерата като г-н Стоев, но вероятно всяко чудо си има своето обяснение.

Вносителят Волен Сидеров, съпредседател на Обединениете патриоти, е мотивирал като под индиго и двете номинации. И за двамата юристи е посочено,  че имат капацитета и са подготвени да предложат решения, свързани с проблемите на съдебната власт.

И за единия , и за другия Сидеров сочи:  „Уважаван е заради професионалното ниво на работата си, но и с добре аргументираната си позиция по професионални въпроси и проблеми на съдебната власт“.

Стоев беше прокурорът, който потвърди на втора инстанция отказа на прокурор Боряна Бецова да образува досъдебно производство по сигнала на „Протестна мрежа“ срещу Делян Пеевски – за организирана престъпна група, съвместно с Цветан Василев и Николай Бареков, за разминаване между декларираното и фактическото имотно състояние на депутата от ДПС Делян Пеевски, за големия брой кредити към свързани лица, отпускани от вече фалиралата КТБ, и т.н., напомни в. Капитал.

Боян Новански е адвокат с 19-годишна практика,  познава отлично материалното и процесуално наказателно, търговско и корпоративно право. Завършил е Класическата гимназия и право в СУ „Св. Климент Охридски“.
Стоев е завършил гимназия в Пазарджик и право във ВИПОНД-МВР.

До този момент номинации са направили ГЕРБ, ДПС и „Воля“ на Веселин Марешки. Досега само БСП още не е посочила своите избраници. По неофициална информация те също няма да са от академичните среди, а от системата на съдебната власт.  Срокът за номинациите изтича на 21 юни, сряда.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата е образувала 19 досъдебни производства за търговия с гласове, един е с повдигнато обвинение

Прокуратурата съобщи, че  подновява практиката си от предишни избори да оповестява информация за образуваните дела …

А.Василев и Т. Йорданов по взаимно съгласие спряха делото за клевета, заведено за 250 хил. лв., от първия срещу втория

По взаимно съгласие бившият финансов министър Асен Василев ( „Продължаваме промяната“) и Тошко Йорданов, зам.-председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.