Последни новини
Home / Законът / Лозан Панов се отказва от автомобила на НСО

Лозан Панов се отказва от автомобила на НСО

Defakto.bg

След като, според прокуратурата, болтът на един автомобил на НСО може да се развие сам, аз се отказвам от автомобила на НСО. Това обяви председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов днес, коментирайки постановлението на военна прокуратура, с което бе отказано да се образува наказателно производство за инцидента с развитите болтове на колата на Панов. Обвинителите обявиха, че “няма данни за умишлено повреждане на лекия автомобил от трети лица”.

Щом е така, щом е възможна самоповреда на такъв автомобил (мерцедес – б.р.), аз оттук нататък ще ползвам колите на ВКС, категоричен бе Панов. Обясни също, че ще подпише всички нужни документи, че се отказва от охраната на НСО. Председателят на Върховния касационен съд обаче подчерта: той не се съмнява в шофьора от НСО, който го е возил досега.

Автопаркът на ВКС се състои от: две тойти “Аурис”, една тойота “Авенсис”, едно пежо 406 и джип “Гран Чероки. Наличен е и бус за почивните бази.

След това Панов премина към други теми. За избора на шестимата съдийски представители в новия ВСС, обяви, че е приятно изненадан и че този вот е доказал – съдийското самоуправление е възможно.

Силно критичен бе обаче председателят на ВКС към скандалното предложение на патриотите прокурор да влезе в съдийската колегия на новия съвет от парламентарната квота. Това само доказва нуждата от дълбока реформа, преразглеждане на квотата на НС и изпълнение на препоръките на Венецианската комисия съдиите да кадруват съдии, категоричен бе Лозан Панов.

About De Fakto

Проверете също

След среща с прокурори в Хасково, Гешев изпратен от протестиращи с викове “Оставка” и “Гешев е позор”

Главният  прокурор  Иван Гешев  проведе среща с  магистратите от Окръжна и Районна прокуратура – Хасково, …

Спецсъдът освободи от ареста Елена Динева, жената на Васил Божков, срещу гаранция от 750 хил. лв.

Спецсъдът освободи под гаранция Елена Динева – жената до Васил Божков срещу  750 хил. лв. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.