Последни новини
Home / Законът / Комарницки: Трябва да затегнем болтовете !

Комарницки: Трябва да затегнем болтовете !

Defakto.bg
Разхлабените болтове  на правораздаването станаха обект на множество сатирични коментари.  Ето как  Христо Комарницки,  видя решението на проблема в днешния брой на в. Сега.
Румяна Арнаудова

Според Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор,  болтовете на автомобила, возил Лозан Панов, може да са се саморазвили от лошия път

Заради лошия път е възможно “да се саморазвият болтовете и да изпаднат два или три от тях” – това каза тази сутрин пред бТВ  Румяна Арнаудова, говорител главния прокурор.  Тя се позова на заключението на експертите, чието мнение е залегнало решението на Военноокръжна прокуратура – София да откаже разследване по реда на наказателно производство за развинтените болтове на мерцедеса на НСО, който вози председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

“Няма данни за извършена конкретна намеса от конкретно лице, което да е довело до развинтването на болтове. Затова Военноокръжната прокуратура е постановила отказ”, заяви  Арнаудова.

Според нея е било възможно болтовете да се саморазвият и да изпаднат два или три от тях. Възможно е било разхлабването им да се дължи на лошия път – дупки, завои и т.н.

“Ако това е така, както са го написали експертите и го твърдят от прокуратурата, то всички можем всеки един момент да катастрофираме заради развити болтове”, заяви Татяна Дончева пред bTV, малко след участието на Румяна Арнаудова.

Тя допълни, че ако е на мястото на собствениците на „Мерцедес”, ще уволни началника на представителството у нас, който също е участвал в изготвянето на експертизата – „Каква по-голяма антиреклама от това?”, коментира в реторичен стил Дончева.

След като прокуратурата обяви отказа си да образува наказателно производство,  Лозан Панов  отказа занапред  услугите на НСО и обяви, че ще използва автомобил на съда.  “Няма как да коментирам решението на г-н Панов, той има право по закон да се откаже от услугите на НСО, така че това е негово право”, продължи Арнаудова.

 

About De Fakto

Проверете също

Единственият кандидат за ВСС се зарече да брани независимостта, призивите за бойкот на избора ще имат обратен ефект

Общо четири въпроса отправиха прокурори към Евгени Иванов Единственият кандидат за член на Прокурорската колегия …

Иван Гешев лаконично към Общото събрание: Да изберем във ВСС човек, който да отстоява нашите интереси и независимост (допълнена)

Главният прокурор отказа да отговаря на въпроси на журналисти – не било пресконференция С час …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.