Последни новини
Home / Законът / В СУ авторитетна конференция ще почете 10-годишнината от присъединяването към ЕС

В СУ авторитетна конференция ще почете 10-годишнината от присъединяването към ЕС

Defakto.bg
Доц. д.ю.н. Атанас Семов

Днес, 23 юни в 272 аудитория на СУ „Св.Св. Климент Охридски“ се открива международна конференция България и ЕС – 10 години и едно председателство между предизвикателства и надежди”.

Форумът е  организиран от ЮФ на университета, а поводът е както 10-годишнината на  Международната магистърска програма „Право на ЕС“, така и  годишнината от приединяването на България към ЕС.   Конференцията е в рамките на  университетското сътрудничество между СУ „Св. Климент Охридски“ и Университета на Лотарингия и ще се проведе под патронажа на  вицепрезидента Илияна Йотова, съобщиха организаторите.

Форумът ще открие ръководителят на Международната магистърска програма доц. д.ю.н. Атанас Семов, носител на Катедра „Жан Моне”. Участниците ще поздрави   проф. дфн Анастас Герджиков,  ректор на Софийския университет,  а изказвания ще имат Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България, Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи и др. Според програмата на организаторите, на конференцията ще присъстват   Цецка Цачева, министър на правосъдието,   Ерик Льобедел, посланик на Република Франция, Ив Пети, Директор на Европейския университетски център Нанси,  проф. Сашо Пенов, декан на Юридическия факултет на СУ и др.

Слово ще произнесе и  Боян Магдалинчев,  зам.-председател на Върховния административен съд, кандидат от парламентарната квота за член на новия ВСС.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.