Последни новини
Home / Законът / Наградиха магистрат, приключил с реми шахпартиите с Топалов и Карпов

Наградиха магистрат, приключил с реми шахпартиите с Топалов и Карпов

Defakto.bg

Със служебна благодарност и грамота бе отличен Румен Киров от националното следствие по предложение на членове на прокурорската колегия.

Награждаването е включително за “успешното му представяне в проведените шахматни срещи с двама световни гросмайстори”, съобщиха от ВСС. Става дума за турнирите, в които кадровици, прокурори и следователи мериха сили с Веселин Топалов и Анатолий Карпов. И в двата случая Румен Киров завърши партиите с реми.

Румен Киров (в средата)

“Следовател Киров има над 28 години трудов стаж като следовател в органите на съдебната власт, като в периода 27.11.2007 г. до 06.01.2014 г. заема длъжността „Завеждащ специализиран отдел 06 „Международно сътрудничество, обучение и разследване трафик на хора и пране на пари“ в НСлС. Участвал е в екипа по изготвяне на „Методика за разпит на лица чрез видеоконференция или телефонна конференция“. Автор е на „Правила за работа при изпълнение и изпращане на молба за правна помощ с искане за разпит чрез видеоконференция в досъдебното производство в НСлС и осъществява методическо ръководство при провеждане на видео-конферентни връзки в НСлС по досъдебни производства и искания за правна помощ“.Следовател Киров има богат професионален опит и постигнати високи и трайни резултати в следователската си дейност”, съобщават още за него от ВСС.

Лични почетни знаци получават пък двама магистрати, които напускат системата след подадена оставка.

Личен почетен знак – първа степен – златен е отличието за Златиста Маркова Маркова, следовател в НСлС за “проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества”. Предложението за нея е направено от директора на националното следствие Евгени Диков.

Следовател Маркова  има над 25 години юридически стаж, от които повече от 20 години, като прокурор и следовател. Професионалната ѝ кариера преминава през всички йерархични степени в системата на прокуратурата. Разследвала е голям брой досъдебни производства и искания за правна помощ, отличаващи се с висока степен на фактическа и правна сложност. Активно е участвала в помощни атестационни комисии и работни групи, както и в екипа по изготвяне на „Методика за разследване на умишлени убийства“.

С личен почетен знак – втора степен – сребърен се награждава Анри Петров от районната прокуратура в Нови пазар за “безупречно и високо професионално изпълнение на служебните си задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове”. Предложението за него е направено от окръжния прокурор на Шумен.

Прокурор Миленов има над 13 години юридически стаж, като в системата на прокуратурата работи от юли 2002 г.

С друго решение на колегията отг днес Божидар Качуров от Софийската градска прокуратура бе повишен във ВКП.

About De Fakto

Проверете също

Гаранция от 40 000 лева за граничен полицай, обвинен за подкуп, постанови Апелативният специализиран съд

Задържаният през юни по обвинение за участие в престъпен сговор за “смачкване” на разследвания за …

Очаквано: КС прекрати делото за комисията “Десислава Атанасова”, от която управляващите “навреме” се отказаха

Очаквано, КС единодушно прекрати делото за установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.