Последни новини
Home / Законът / Наградиха магистрат, приключил с реми шахпартиите с Топалов и Карпов

Наградиха магистрат, приключил с реми шахпартиите с Топалов и Карпов

Defakto.bg

Със служебна благодарност и грамота бе отличен Румен Киров от националното следствие по предложение на членове на прокурорската колегия.

Награждаването е включително за „успешното му представяне в проведените шахматни срещи с двама световни гросмайстори“, съобщиха от ВСС. Става дума за турнирите, в които кадровици, прокурори и следователи мериха сили с Веселин Топалов и Анатолий Карпов. И в двата случая Румен Киров завърши партиите с реми.

Румен Киров (в средата)

„Следовател Киров има над 28 години трудов стаж като следовател в органите на съдебната власт, като в периода 27.11.2007 г. до 06.01.2014 г. заема длъжността „Завеждащ специализиран отдел 06 „Международно сътрудничество, обучение и разследване трафик на хора и пране на пари“ в НСлС. Участвал е в екипа по изготвяне на „Методика за разпит на лица чрез видеоконференция или телефонна конференция“. Автор е на „Правила за работа при изпълнение и изпращане на молба за правна помощ с искане за разпит чрез видеоконференция в досъдебното производство в НСлС и осъществява методическо ръководство при провеждане на видео-конферентни връзки в НСлС по досъдебни производства и искания за правна помощ“.Следовател Киров има богат професионален опит и постигнати високи и трайни резултати в следователската си дейност“, съобщават още за него от ВСС.

Лични почетни знаци получават пък двама магистрати, които напускат системата след подадена оставка.

Личен почетен знак – първа степен – златен е отличието за Златиста Маркова Маркова, следовател в НСлС за „проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества“. Предложението за нея е направено от директора на националното следствие Евгени Диков.

Следовател Маркова  има над 25 години юридически стаж, от които повече от 20 години, като прокурор и следовател. Професионалната ѝ кариера преминава през всички йерархични степени в системата на прокуратурата. Разследвала е голям брой досъдебни производства и искания за правна помощ, отличаващи се с висока степен на фактическа и правна сложност. Активно е участвала в помощни атестационни комисии и работни групи, както и в екипа по изготвяне на „Методика за разследване на умишлени убийства“.

С личен почетен знак – втора степен – сребърен се награждава Анри Петров от районната прокуратура в Нови пазар за „безупречно и високо професионално изпълнение на служебните си задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове“. Предложението за него е направено от окръжния прокурор на Шумен.

Прокурор Миленов има над 13 години юридически стаж, като в системата на прокуратурата работи от юли 2002 г.

С друго решение на колегията отг днес Божидар Качуров от Софийската градска прокуратура бе повишен във ВКП.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Президентът към адвокатите: С ваша помощ трябва да се сложи край на паралелното правосъдие в частни клубове

Общото събрание на адвокатите поиска спешни законодателни промени за адвокатските възнаграждения За мен е привилегия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.