Последни новини
Home / Законът / Импровизиран протест пред ВСС: Граждани аплодираха Панов, освиркаха Колев

Импровизиран протест пред ВСС: Граждани аплодираха Панов, освиркаха Колев

Defakto.bg

С аплодисменти за Лозан Панов и освирквания за Георги Колев събрали се пред сградата на ВСС граждани изразиха отношението си към предстоящ дебат в съвета. Главният прокурор Сотир Цацаров също дойде, но не мина през централния вход.

Импровизираният протест

Хората се организираха за импровизирания протест във фейсбук след вестта, че днес пленумът на съвета ще обсъжда сигнал на Ивайло Крачунов от „Блиц“ срещу председателя на ВКС. Както De Fakto писа това засега не е искане за импийчмънт на Панов – няма становище, нито нужните подписи на кадровици. Но очевидно ще е прелюдия към нещо подобно.

Пред ВСС рано сутринта бе бившият председател на СРС Методи Лалов, дойде емблематичният карикатурист Христо Комарницки, имаше хора от „Правосъдие за всеки“.

Болтове пред ВСС (не агнешки главички)

Символично пред вратата на ВСС бяха оставени болтове – напомняне за „болтовете на Панов“, за които прокуратурата не откри нищо, а премиерът Борисов ядосано се закани да назначи специален човек, който да ги проверява всяка сутрин.

„Ще бъда пред ВСС, за да изразя гражданската и професионалната си подкрепа за председателя на ВКС Лозан Панов и несъгласието си с репресивните действия на мнозинството от ВСС срещу него.
Няма да мога да се погледна в огледалото, ако замълча обзет от страх в момент, в който шепа недостойни хора се опитват да отнемат правото ни да имаме и да изразяваме мнението си; когато искат да смачкат устрема на свободните да се борят за това да имаме достоен живот; когато за пореден път ни показват, че държавните органи не работят в полза на гражданите и се превръщат в репресивен апарат срещу почтените и независимите“, написа вчера Лалов във фейсбук.

 

About De Fakto

Проверете също

Защитен свидетел по материали на СРП, свързани с Борислав Сарафов, е бил осветен и заплашван

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за закани с убийство срещу магистрати   Един от …

Общото събрание на адвокатите реши: без пълномощни на изборите, удължена дисциплинарна давност и никакво вписване в адвокатурата без изпит

Общото събрание на адвокатите в страната приключи с решения, които засягат цялата адвокатска общност. За …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.