Последни новини
Home / Законът / От страната: Във Видин заловиха контрабандист, в Шумен-прибраха мъж за убийство, в Пловдив – ученици учат право

От страната: Във Видин заловиха контрабандист, в Шумен-прибраха мъж за убийство, в Пловдив – ученици учат право

Defakto.bg
Съдебна палата

Видин – Прокуратурата е подхваща контрабандист на амфетамини

Във вторник,  27 юни, на Дунав мост – 2 Видин-Калафат, при влизане в страната, бил спрян за проверка товарен автомобил „Рено“ с полска регистрация, съобщават от Видинската окръжна прокуратура.  При проверката служителите на реда открили 64.008 кг амфетамин в чували, 4 таблетки амфетамини и 990 л прекурсори в туби – голямо количество по смисъла на закона. Прекурсорът е оцетен анхидрид, използван за произвеждане на хероин, установил проверяващите.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за контрабанда и държане на наркотици и прекурсори– престъпление по чл. 242, ал. 2 и чл. 354а, ал. 1 от НК.

Шофьорът, управлявал товарния автомобил, който е български гражданин, е задържан до 72 часа.  Предстои да бъде внесено искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Съдебна палата

 Шумен – Постоянен арест за мъж, убил госта си

Обвиняем за убийството на свой колега остана за постоянно в ареста с решение на съда по искане на Окръжната прокуратура в Шумен, гласи съобщение на Апелативна прокуратура Варна.

До момента 52-годишния Крум Д  е бил  в ареста за срок до 72 часа, след като е бил  привлечен  като обвиняем за умишленото убийство на колегата си Ст.Щ. ( 115 от НК).

 Случката

На 25 срещу 26 юни 2017 г. в местността Смесе край Шумен във вилата на обвиняемия след употреба на алкохол възникнал конфликт с неговия гост – 41-годишния Ст.Щ. Домакинът обвинил госта си, че му откраднал около 400 лева.

Заради изпития алкохол той забравил, че по-рано дал парите на дъщеря си.на съдебен

Нанесъл няколко удара на Ст.Щ., който решил да си тръгне. Пред вилата Крум Д. продължил да го бие с юмруци и ритници. Смъртта на жертвата настъпила в резултат на тежка съчетана травма, сочи обвинението.

 

Съдебна палата

ПловдивУченици правят възстановка на съдебен процес

В  сряда,  от 12.40 часа в зала №5 на Окръжен съд – Пловдив ще се  проведе възстановка на съдебен процес с участието на ученици от Х клас от  Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в  Пловдив.

С тази инициатива ще приключи провеждането на Образователната  програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие за учебната 2016/2017 г. В  осъществяването й участват съвместно Окръжен съд – Пловдив и Окръжна  прокуратура – Пловдив, съобщава пресслужбата на съда.

 

About De Fakto

Проверете също

Оставката като възможност пред главния съдебен инспектор

Екатерина Баксанова, Институт пазарна икономика Институтът за пазарна икономика вече неколкократно обърна внимание на изтеклите …

Адвокатите хвърлят тоги, ако властта отново не забележи исканията им за данъчни облекчения

Адвокатурата е готова да изрази своята гражданска и професионална позиция чрез съответни протестни действия в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.