Последни новини
Home / Законът / От страната: Във Видин заловиха контрабандист, в Шумен-прибраха мъж за убийство, в Пловдив – ученици учат право

От страната: Във Видин заловиха контрабандист, в Шумен-прибраха мъж за убийство, в Пловдив – ученици учат право

Defakto.bg
Съдебна палата

Видин – Прокуратурата е подхваща контрабандист на амфетамини

Във вторник,  27 юни, на Дунав мост – 2 Видин-Калафат, при влизане в страната, бил спрян за проверка товарен автомобил „Рено“ с полска регистрация, съобщават от Видинската окръжна прокуратура.  При проверката служителите на реда открили 64.008 кг амфетамин в чували, 4 таблетки амфетамини и 990 л прекурсори в туби – голямо количество по смисъла на закона. Прекурсорът е оцетен анхидрид, използван за произвеждане на хероин, установил проверяващите.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за контрабанда и държане на наркотици и прекурсори– престъпление по чл. 242, ал. 2 и чл. 354а, ал. 1 от НК.

Шофьорът, управлявал товарния автомобил, който е български гражданин, е задържан до 72 часа.  Предстои да бъде внесено искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Съдебна палата

 Шумен – Постоянен арест за мъж, убил госта си

Обвиняем за убийството на свой колега остана за постоянно в ареста с решение на съда по искане на Окръжната прокуратура в Шумен, гласи съобщение на Апелативна прокуратура Варна.

До момента 52-годишния Крум Д  е бил  в ареста за срок до 72 часа, след като е бил  привлечен  като обвиняем за умишленото убийство на колегата си Ст.Щ. ( 115 от НК).

 Случката

На 25 срещу 26 юни 2017 г. в местността Смесе край Шумен във вилата на обвиняемия след употреба на алкохол възникнал конфликт с неговия гост – 41-годишния Ст.Щ. Домакинът обвинил госта си, че му откраднал около 400 лева.

Заради изпития алкохол той забравил, че по-рано дал парите на дъщеря си.на съдебен

Нанесъл няколко удара на Ст.Щ., който решил да си тръгне. Пред вилата Крум Д. продължил да го бие с юмруци и ритници. Смъртта на жертвата настъпила в резултат на тежка съчетана травма, сочи обвинението.

 

Съдебна палата

ПловдивУченици правят възстановка на съдебен процес

В  сряда,  от 12.40 часа в зала №5 на Окръжен съд – Пловдив ще се  проведе възстановка на съдебен процес с участието на ученици от Х клас от  Профилирана хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в  Пловдив.

С тази инициатива ще приключи провеждането на Образователната  програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие за учебната 2016/2017 г. В  осъществяването й участват съвместно Окръжен съд – Пловдив и Окръжна  прокуратура – Пловдив, съобщава пресслужбата на съда.

 

About De Fakto

Проверете също

Българските граждани без лична карта надхвърлиха 207 000 души, от тях 110 389 живеят в България, лишени от основни права

Въпреки многобройните сигнали и загубени съдебни дела, МВР продължава  да наблюдава безучастно разрастващия се брой …

Общият съд отмени решение на ЕК, с което са утвърдени румънски помощи в полза на Wizz Air на летище Тимишоара

     Общият съд отменя решението на Европейската комисия, с което се утвърждават румънските помощи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.